Philips brengt een nieuwe hoofdtelefoon uit genaamd de Fidelio X3. Volgens de fabrikant is het er eentje met een premium afwerking. Het is vooral ontwikkeld voor muziekfanaten die volledig willen gaan voor optimale audioprestaties in een stijlvol design. Ook het draagcomfort speelt hierbij een belangrijke rol.

Philips Fidelio X3

De Fidelio X3 wordt ook wel eens een ‘audiofiele’ hoofdtelefoon genoemd. Het meest kenmerkende hier aan is het feit dat hij een open-back design heeft. Het zorgt vooral voor lage tonen en een warme midrange. Maar dit gecombineerd met een goede scheiding tussen instrumenten en stemmen. Philips wil zorgen voor open, wijde en natuurlijke tonen.

De 50mm polymeerdrivers zijn opgebouwd uit verschillende lagen en gevuld met gel. Deze dient voor een betere demping. Ook is het mogelijk om hoge frequenties en het ruimtelijke te weergeven dankzij het neodymium motorsysteem. De drivers staan bovendien ook in een hoek van 15 graden zodat de pasvorm op het oor goed aansluit.

De rigide oorschelpen zijn ook opgebouwd twee lagen waardoor de vibraties verminderd worden.

Naast de prestaties heeft ook het design een boost gekregen. De Fidelio X3 bevat een akoestisch transparante kvadrat luidsprekerstof. Daarnaast is het stalen frame voorzien van zwart muirhead-leder. Dankzij de vilten hoofdband en fluwelen oorkussens wordt het draagcomfort geoptimaliseerd.

Momenteel is de Philips Fidelio X3 nog niet leverbaar, maar naar schatting zal deze vanaf de zomer leverbaar zijn voor een adviesprijs van 349 euro.

Verkooppunten van het merk philips