Op donderdag 12 maart waren we te gast bij Silences Efficiency & Emotion in de nieuwe showroom in Ukkel bij Brussel voor een demo van Linn en Boenicke

Silences Efficiency & Emotion viert haar tienjarig bestaan en de opening van haar derde schowroom. Silences is naast een audiovisueel en domotica-adviesbedrijf ook een hifi-zaak. Silences beperkt bewust haar aanbod tot enkele gereputeerde merken zoals Linn, Boenicke, Kef en Russel K. Merken waarmee ze grondig doordachte oplossingen kunnen aanbieden, van concept tot complete installatie. En dat zowel voor B2B als particulieren.

Silences Efficiency & Emotion

Het belang van de high-end versterker
Gastheer Alain Stroobants verwelkomde ons in de ruime en strak moderne showroom aan de Chaussée de Ruisbroek 76. Volgens Alain Stroobants wordt er soms wat te weinig aandacht besteed aan de keuze van een versterker. Al te vaak spelen speakers en mediaspelers de hoofdrol en wordt voorbij gegaan aan het belang van een goede versterker. Een goede high-end versterker moet over voldoende kracht, controle en verfijning beschikken om alle delicate nuances in een muziekstuk optimaal weer te geven. Het is de versterker die voor de betrokkenheid bij de muziek moet zorgen.

‘Al te vaak wordt voorbij gegaan aan het belang van een goede versterker’

Linn Klimax DSM, Linn Klimax Solo & Boenicke W11
Alains Stroobants had voor de gelegenheid een performante set samengesteld die bestond uit de LINN Klimax DSM netwerkspeler, twee Linn Klimax Solo mono-eindversterkers en een stel Boenicke W11 speakers.

Silences Efficiency & Emotion

Linn Klimax DSM
De Linn Linn Klimax DSM netwerkspeler, het topmodel van het Schotse merk, is een fenomenale speler die niet alleen een DAC aan boord heeft maar die ook als voorversterker gebruikt kan worden. Daarnaast beschikt hij over Space Optimisation, het ruimtecorrectiesysteem van Linn. Hij kan moeiteloos overweg met alle bestandsformaten, inclusief Hir-Res audio tot 24 bit/ 192 kHz.

Silences Efficiency & Emotion

Linn Klimax Solo
De Linn Klimax Solo mono-blokken zijn de ultieme eindversterkers van Linn. Met meer dan 500 watt per kanaal, kunnen deze mono-blokken de moeilijkste muziekstukken met een gigantische dynamiek weergeven. De door Linn gepatenteerde Chakra-versterkertechnologie is een unieke benadering die een nauwkeurig, gecontroleerd en stil muzikaal signaal garandeert op alle luisterniveaus.

Silences Efficiency & Emotion

‘Silences beperkt bewust haar aanbod tot enkele gereputeerde merken’

Boenicke W11
De Boenicke W11 is de op één na grootse speaker uit het assortiment van deze Zwitserse fabrikant. Een vloerstaande driewegsysteem luidspreker die gekenmerkt wordt door zijn houten driver voor de middentonen en een papieren spreekspoel. De uit een massief houten blok gefreesde behuizing wordt door een speciaal door Boenicke ontwikkeld systeem zwevend opgehangen. Zijn massieve constuctie en laag rendement maken dat je over een versterker met de nodige kracht en reserves moet beschikken om de muzikaliteit van de W11 te ontplooien. En dat is net precies wat Silences met de Linn Klimax DSM en Solo wist te bereiken.

De kracht van stilte
“Iedereen kan een versterker maken die luid gaat, maar niet iedereen kan een versterker bouwen die met uiterste aandacht voor detaillering onmiddellijk krachtig kan reageren wanneer de muziek daar om vraagt”, legt Alain Stroobants uit. “Schone, precieze kracht zonder vervorming die je ontwaart in de stilte tussen de verschillende noten. Het klink misschien raar, maar het is precies de kracht van die stiltes in de muziek die de muziekbeleving bepaalt. En dat vind ik terug in deze combinatie.”

‘Het is precies de kracht van stiltes in de muziek die de muziekbeleving bepaalt’

Playlist
Om ons de kracht van stilte te leren ontdekken had Alain Stroobant een gevarieerde playlist samengesteld. Een playlist vol aangename ontdekkingen zoals ‘Flight’ van Ahmad Jamal, ‘Durnal Sous La Pluie’ van Quentin Dujardin, vertrouwde songs zoals ‘Bad Guy’ van Billie Eilish, ‘Sheep’ van Pink Floyd en ‘Machine Gun’ van Porishead. Daarnaast was er nog genoeg ruimte voor verzoekjes zoals ‘Chopinesque’ van Jon Batiste en nog vele andere muzikale pareltjes.

We hebben enorm genoten van de combinatie van Linn en Boenicke, de mooie muziek en de gastvrijheid van Alain Stroobants. Het loont beslist de moeite om bij Silences langs te gaan. Misschien op 24 en 25 april als Silences een Linn LP12 Karousel Klinik event organiseert rond het nieuwe hoofdlager voor de Linn Sondek LP12 draaitafel? Hou het in de gaten!

Website Silences
Blog Silences
Website Boenicke
Website Linn

Verkooppunten van het merk linn