Mark Levinson. Een klinkende naam binnen het segment van high-end audio. Zonder twijfel. Enkel de naam alleen al resoneert met een legendarische historie. De drijfveer van dit audiobedrijf? Hun obsessie-grenzende zoektocht naar perfectie op vlak van geluidsreproductie. De belevingsproducten van Mark Levinson zijn gelauwerd als de absolute referentie. Stabiliteit en neutraliteit zijn sleutelwoorden bij elk ontwerp. Een ongekende kracht wordt gecombineerd met ontsluierende detaillering. Klinkt als muziek in de oren.

Mark Levinson-apparaten staan synoniem voor tijdloze klasse. Getuige daarvan zijn het rode dot-matrix display, het machtige two-tone aluminium chassis, de hurricane luidspreker aansluitingen, een massieve bouwkwaliteit en de inventieve veelzijdigheid. Maar de superioriteit wordt pas echt duidelijk bij het zien van de technische discipline achter de fraaie frontplaat. Werkelijk alles is tot in de kleinste details doordacht. Elk onderdeel en iedere schakeling is geoptimaliseerd voor pure perfectie en met een duidelijke boodschap: dit is niet zomaar een audiomerk. Dit is een Mark Levinson.

Mark Levinson Audio Systems werd opgericht in 1972. In een tijd waarin de markt gedomineerd werd door buizenversterkers was Mark Levinson één van de eerste fabrikanten die de muzikaliteit van buizen wist te benaderen met een solid-state (transistor) ontwerp. Met het trendsettende uiterlijk, massieve bouwkwaliteit en ultra stabiele klank, heeft Mark Levinson een legendarische status gekregen. Fraaie audiocomponenten zijn de draaispil. Klasse en duurzaamheid wordt gecombineerd.

Iedere Mark Levinson is trouw aan het originele ideaal. Power. Precion. Purity. Bewaakt en tot in de perfectie uitgevoerd door een team van ‘s werelds meest gerenommeerde ontwerpers in Mark Levison’s Engineering Center of Excellence in Shelton, Connecticut, Amerika. Benieuwd hoe deze kernwaarden zich uiten in de praktijk? Hieronder een overzicht.

Power

De kracht van een Mark Levinson-product is zeldzaam. Een direct gevolg van het ontwerp proces waarbij elke schakeling geperfectioneerd wordt voor haar functie en vervolgens gevoed wordt vanuit een eigen, super stabiele voeding. Als je de kans hebt om te luisteren naar een Mark Levinson eindversterker, zeker doen. Je begrijpt direct wat hier wordt bedoeld. Het laag is krachtig en erg gecontroleerd maar ook lichtvoetig. Aldus Reference Sounds. Dit is het directe gevolg van Mark Levinson’s extreme kracht en korte signaalwegen.

Precision

De fabrikant stopt het niet onder stoelen of banken: alleen de allerbeste componenten worden gebruikt. Een handmatige selectie gaat hier aan vooraf. Alles wordt samengesteld in intelligente schakelingen, gebaseerd op jarenlange ervaring en research. Beide pijlers vormen de basis van ieder Mark Levinson-toestel. Laat het duidelijk zijn: aan werkelijk alles is gedacht. Dit gaat door tot de kleinste details. Denk maar aan het gebruikte printplaat materiaal, de vorm van de printbanen, de afscherming van de voeding, … Er is maar één doel: ervoor zorgen dat het uitgangsignaal een exacte versterkte kopie is van het ingangssignaal. Die precisie hoor je terug in de timing en de resolutie van een Mark Levinson.

Purity

In elk Mark Levinson ontwerp wordt maximale zorg besteed aan het minimaliseren van vervuiling en vervorming zodat elk signaal – hoe klein ook – met de grootste nauwkeurigheid wordt versterkt. De schakelingen zijn vaak direct gekoppeld en behouden de puurheid van het signaal in takt zonder daar eigen smaak of kleur aan toe te voegen. Zuiver, snel en transparant is dan ook het kenmerk van de huidige generatie Mark Levinson.

Benieuwd naar deze power, precisie en puurheid? Ga dan zeker langs bij een vakhandelaar in jouw buurt en ontdek de kwaliteiten van een Mark Levinson.

Verkooppunten van het merk mark-levinson