Atohm zal binnenkort een nieuwe luidsprekerkabel op de markt brengen, namelijk de ZEF Max. De kabel biedt FEP Teflon en PVC isolatie om een goede geleiding te voorzien. Vanbinnen is de kabel gevuld met OCC koper.

Of kabels nu effectief de prestaties en het geluid van je luidspreker zal verbeteren weten we niet, maar kabelbouwer Atohm zegt natuurlijk van wel. Ze brengen nu een nieuwe luidsprekerkabel op de markt voor €45 per meter, de ZEF Max. Die bestaat uit 343 Ultra-Casted OFC koper- zilverdraad, gewikkeld rond een kern van 6 mono OCC-single kristal koper geleiders. Dit zorgt volgens Atohm voor een extreme zuiverheid in je geluid aangezien je geleiding van topkwaliteit zou zijn.

Daarbovenop gebruikt de ZEF Max twee vormen van isolatie. Binnenin de kabel zal je nog een doorzichtige Teflon buis vinden die de verweven binnenkant bij elkaar houdt. Daarnaast wordt de kabel afgewerkt met een flexibele PVC mantel. De kabel maakt gebruik van twee geleiders die zijn gescheiden en op gelijke afstand worden gehouden door nog een tussenstrook van PVC. Volgens Atohm werd de kabel gemaakt om high end installaties nog een extra boost te geven. De kabel kan je aanschaffen voor €45 per meter.