Jij als muziekliefhebber kan vanaf nu genieten van de warmte en authenticiteit van vinyl, zonder het ‘gedoe’ met kabels. Hoe dan? Dankzij de introductie van de JBL Spinner BT Bluetooth platenspeler. Dit veelzijdige apparaat staat garant voor een draadloze vinyl-luisterervaring. Zonder enig verlies van geluidskwaliteit. 

De JBL Spinner BT is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met een bluetooth-connectiviteit kan de platenspeler moeiteloos gekoppeld worden aan draagbare speakers, soundbars en hoofdtelefoons. Het aptX HD-encoderingsproces zorgt ervoor dat de authentieke geluidskwaliteit van vinyl behouden blijft, zelfs tijdens het draadloos afspelen. Geef je de voorkeur geven aan een bekabelde verbinding? Dan biedt deze draaitafel een analoge uitgang met instelbare moving magnet phono-stage. Hierdoor is dit exemplaar compatibel met zowel traditionele audio-systemen als zelfversterkende luidspreker opstellingen.

Het esthetisch aantrekkelijke ontwerp van de JBL Spinner BT omvat een aluminium draaischijf en toonarm, een zwart MDF-voetstuk met opvallende JBL-oranje accenten, een eigentijdse voorkant en een scharnierend stofdeksel. Deze platenspeler voegt een vleugje muzikaliteit toe aan elke ruimte.

Een belangrijk kenmerk van de Spinner BT is de snelheidssensor die de snelheden van de draaitafel controleert, waardoor een nauwkeurige timing wordt gegarandeerd bij het afspelen van platen. Zowel bij 33 1/3 toeren per minuut voor als voor LP’s met 45 toeren per minuut. Dit resulteert in een perfecte toonhoogte, ondersteund door de aluminium draaischijf (aangedreven met een riem).

Bovendien is de toonarm voorzien van een hoogwaardige Audio Technica moving magnet cartridge die vooraf geïnstalleerd is op een verwijderbare headshell, waardoor vervanging en upgrades eenvoudig zijn. De ‘voeten’ van deze draaitafel zijn gedempt om trillingen te minimaliseren en zo de geluidskwaliteit van platen te behouden.

Carsten Olesen, President Consumer Studio bij HARMAN, verklaarde: de JBL Spinner BT versterkt het plezier dat muziek en vinyl kunnen brengen. Met Bluetooth 5.2 technologie biedt de platenspeler gebruikers een directe draadloze verbinding met hun platencollectie. Het stelt hen in staat om van hun albums te genieten, zonder afbreuk te doen aan de authentieke vinylgeluidskwaliteit.

De JBL Spinner BT is beschikbaar in de kleuren zwart/goud en zwart/oranje. De JBL Spinner BT Bluetooth platenspeler is ondertussen al verkrijgbaar voor een adviesprijs van afgerond 400 euro (€ 399,99 om precies te zijn).

Verkooppunten van het merk jbl