TP Vision, licentiehouder van Philips TV & Sound, heeft tijdens TP Vision Live zonet een nieuwe reeks van premium OLED-tv’s en LCD Ambilight televisies aangekondigd. Deze staan garant voor een uitstekende kijkervaring. Dat geldt voor onder andere The Xtra-modellen. Zoals de naam al doet vermoeden, is niet alleen dit exemplaar maar alle nieuwe modellen extra krachtig dankzij de inzet van een 7e generatie P5-processor.

Het vlaggenschipmodel: de Philips OLED+908

Het vlaggenschipmodel van deze reeks, de OLED+908, biedt een ultieme kijkervaring. Het beschikt over het nieuwste META OLED-paneel, een geïntegreerd geluidssystem van Bowers & Wilkins en een ‘next gen’ Ambilight-systeem (aan drie zijden). Het META OLED-paneel maakt gebruik van een Micro Lens Array-laag en een META-algoritme om de helderheid te verhogen. Een pieklichtopbrengst van 2100 nits? Dat zeker. Een toename van zo’n 70 procent.

De 7e generatie P5 AI-processor zorgt voor een verbeterde Ambient Intelligence. Deze maakt een real-time aanpassing van de helderheid, gamma en kleurrespons mogelijk. Dankzij de nieuwe XYZ-lichtsensor kan de kleurtemperatuur van de verlichting gemeten wordt. De verbeterde Super Resolution-functie zorgt voor uitstekende scherpte en rijke details op het scherm.

Het Bowers & Wilkins-geluidssysteem levert een uitzonderlijke geluidskwaliteit. De ‘opstelling’ is als volgt: zes gemonteerde drivers in combinatie met een grote subwoofer. Hierdoor ontstaat een extra breed geluid waarbij een heldere dialoog en een diepe, nauwkeurige bas primeert.

Alle 2023 OLED Ambilight-televisies, inclusief de OLED+908, beschikken over het nieuwe Google TV OS (dat een verbeterde versie van Android TV is met een intuïtievere interface en meer gepersonaliseerde inhoud). De OLED+908 heeft een minimalistisch design met superdunne metalen rand, alsook een nieuwe afstandsbediening met oplaadbare batterij (via USB-C).

De Philips OLED+908 is verkrijgbaar in de herfst in de maten 55″, 65″ en 77″.

Een verbetering van de premium OLED line-up dankzij Philips’ OLED808

Voorts breidt Philips hun OLED808-serie verder uit met een nieuw 42 inch formaat, naast de bestaande 48 inch, 55 inch, 65 inch en 77 inch varianten. De OLED808-serie biedt de nieuwste 7e generatie P5 AI-technologie met Ambient Intelligence V2 en Super Resolution-functies. Het is uitgerust met krachtige 1000 nits OLED_EX-panelen voor de 55 inch en grotere schermen. De OLED808-serie biedt uitstekende gameprestaties dankzij de Dolby Vision 4K 120 Hz compatibiliteit (via HDMI 2.1 e-Arc). Een belangstellende kan rekenen op VRR-ondersteuning van 40 Hz tot 120 Hz bij een bandbreedte van 48 Gbps (444, 12 bit), FreeSync Premium, G-SYNC-compatibiliteit en Auto Game- en Auto-Low-Latency-modi.
De OLED808 heeft een 70 Watt 2.1-geluidssysteem met digitale cross-over. Er zijn vier passieve radiatoren aanwezig die een nauwkeurige distributie naar de luidsprekers en basdriver verzorgen. Het ontwerp is flinterdun, zonder randen en met een donker metalen frame. Een naadloze integratie met het Next Gen driezijdige Ambilight-systeem? Check. De meeste versies van de OLED808 zijn voorzien van een elegante EVO-draaistandaard van gesatineerd chroom, met uitzondering van het 77 inch model met metalen, platte, gesatineerde chromen pootjes.

Het Google TV OS en de nieuwe gebruikersinterface zorgen voor een eenvoudiger en meer gepersonaliseerde gebruikerservaring. De OLED808 is verkrijgbaar in de maten 42’’, 48’’, 55’’, 65’’ en 77’’.

De Philips OLED808 is vanaf mei 2023 verkrijgbaar.

‘The Xtra’ serie: MiniLED-prestaties binnen handbereik?

Verder lanceert Pilips The Xtra-serie MiniLED TV’s, beginnend met de Philips 9308. Dit model zal verkrijgbaar zijn in de maten 55″ en 65″. Volgens de producent biedt deze telg uitstekende prestaties, in ruil voor een redelijke prijs. Het bevat de 7e generatie P5-processor en een 120 Hz, 98% DCI WCG-paneel van topkwaliteit. De lichtopbrengst bedraagt 1000 nits. Een 64 Watt 2.1 geluidssysteem van Bowers & Wilkins werd geïntegreerd.

Het biedt ook een unieke kijkervaring met het driezijdige Ambilight-systeem en een verbeterde Smart TV-ervaring. Het design is premium en Europees, met een smal metaal frame in antracietkleur en Kvadrat audiomixstof voor de luidsprekergrill. De Philips 9008-serie, ook onderdeel van de The Xtra-serie, zal beschikbaar zijn in 55″, 65″ en 75″ (met vergelijkbare specificaties en antracietgrijze pootjes).

De Philips 9308 en Philips 9008 zijn verkrijgbaar vanaf de herfst (2023).

De succesvolle televisie van Philips, The One, blijft topprestaties leveren

Philips gaat zijn succesvolle ‘The One’ Performance-serie upgraden in het tweede kwartaal van 2023 met de lancering van twee nieuwe series, namelijk de Philips 8808 en 8507. Beide televisies beschikken over de krachtige 7e generatie P5-processor en bieden een uitzonderlijk prestatieniveau, vergelijkbaar met dat van premiummodellen. Ook weer voor een zeer concurrerende prijs.

De Philips 8808 serie zal beschikbaar zijn in zes schermformaten, variërend van 43 inch tot 85 inch, en zal over een 120 Hz WCG-paneel beschikken. Aan de andere kant zal de 8508 serie beschikbaar zijn in vier schermformaten, gaande van 43 inch tot 65 inch. Het model beschikt over een 60 Hz WCG-paneel dat ook over DLG- en HRS-technologie beschikt om 4K 120Hz-content te kunnen weergeven.

Beide series zijn uitgerust met meeslepende, driezijdige Ambilight-technologie en het nieuwe en intuïtieve Google TV OS, evenals een verbeterde gebruikersinterface. Het Europees design is duidelijk zichtbaar in beide series, met antracietgrijze afwerking en unieke standaardontwerpen. De 8808 serie beschikt over een minimale antracietgrijze rand met ‘geborsteld effect’ aan de onderkant van het scherm, een draaibare EVO-standaard en metalen antracietgrijze uitgesneden ronde pootjes op de 75 inch en 85 inch modellen. De 8508 serie heeft een smalle antracietgrijze rand met geborsteld effect aan de onderkant van het scherm en een in hoogte verstelbare antracietkleurige metalen standaard met grijze offset-sticks.

Kort samengevat: de nieuwe Philips 8808 en 8507 series leveren prestaties en kwaliteit die vergelijkbaar zijn met premiummodellen, gecombineerd met de unieke en meeslepende Ambilight-technologie en het verbeterde Google TV OS, en allemaal aangeboden tegen een zeer concurrerende prijs.

De Philips 8808 en 8508 zijn in de loop van mei (2023) verkrijgbaar.

Verkooppunten van het merk philips