Netflix had eerder al aangekondigd dat Premium-leden kunnen genieten van een reeks gloednieuwe features voor leden met een Premium-abonnement, waaronder Netflix ruimtelijke audio. Vanaf heden kunnen abonnees met een Netflix Premium-abonnement met een stereosysteem immersieve audio van bioscoopkwaliteit ervaren op meer dan 700 toptitels – allemaal op hun bestaande hardware. Netflix ruimtelijke audio wordt ondersteund door Sennheiser‘s AMBEO 2-Channel Spatial Audio-technologie.

Deze revolutionaire technologie stelt gebruikers in staat om hun favoriete content op een immersieve manier te beleven, ongeacht hoe ze kijken. Netflix-leden hebben geen extra hardware nodig om de talloze voordelen zelf te ervaren. Mixers hebben ook de controle over de hoeveelheid spatialisering, waardoor gebruikers genieten van een geluid dat zo dicht mogelijk bij de creatieve intenties van de originele surround- of immersieve mix ligt.

“We zijn bijzonder verheugd dat Netflix zijn partnership met Sennheiser heeft uitgebreid en ervoor gekozen heeft om onze revolutionaire AMBEO 2-Channel Spatial Audio-ervaring uit te rollen over een groter stuk van zijn catalogus.”.

Dat zegt Renato Pellegrini, Manager Pro Labs bij AMBEO Immersive Audio. Naast content die gemixt is voor Dolby Atmos, zal Netflix’ ruimtelijke audio-catalogus ook niet-Atmos surroundcontent omvatten. Een gloednieuwe feature bijvoorbeeld is dat de AMBEO 2-Channel Spatial Audio-renderer nu ook surroundmixen kan verwerken. Met andere woorden: kijkers met een Netflix Premium-abonnement worden in de mogelijkheid gesteld om hun favoriete content op een immersieve manier te ervaren, ongeacht hoe ze kijken.

​Sennheiser telt als bedrijf heel wat mix- en (her)opnametechnici onder zijn klanten, en neemt audiokwaliteit en mixerintenties dus ernstig. AMBEO 2-Channel Spatial Audio-rendering werd hand in hand met mixers gecreëerd, en biedt hen een goede controle over de hoeveelheid spatialisering.

Voor een actuele lijst van de content die beschikbaar is in ruimtelijke audio, kan je als Netflix- abonnee ‘Spatial Audio’ (ruimtelijke audio) in het Netflix-zoekveld ingeven.

Ben je op zoek naar meer informatie over AMBEO 2-Channel Spatial Audio? Surf dan zeker eens naar deze link.

Verkooppunten van het merk sennheiser