Optoma heeft haar nieuwe projector geïntroduceerd: de UHL55. De projector combineert 4K- en HDR-weergave en biedt ondersteuning voor Alexa-spraakbediening.

Via de twee HDMI 2.0- en een enkele USB-aansluiting combineert de projector 4K- en HDR-weergave. De ondersteuning voor Alexa-spraakbediening verloopt via een Amazon Echo-apparaat. Muziekstreaming is dan weer mogelijk via Bluetooth. Apps zoals Netflix, YouTube en Spotify zijn rechtstreeks toegankelijk via de ingebouwde App Store en wi-fi biedt internettoegang en firmware-updates via de etheraansluiting.

De UHL55 maakt gebruik van de nieuwste LED-technologie, waarvan Optoma zegt dat deze 118 procent van het Rec.709-kleurenspectrum kan leveren en een waargenomen helderheid die twee keer zo groot is als die van een ‘gelijkwaardige’ projector op basis van lampen. Het heeft ook een levensduur van de lichtbron van maximaal 30.000 uur.

De ingebouwde stereoluidsprekers kunnen Dolby 5.1 decoderen, hoewel de Bluetooth-functionaliteit er ook voor kan zorgen dat externe luidsprekers of een koptelefoon draadloos verbonden kan worden.

Met Alexa kun je bijvoorbeeld de projector in- of uitschakelen, het volume aanpassen of van ingang wisselen, hoewel dit alleen kan door via een Amazon Echo-apparaat te communiceren. Bij de lancering is deze functie wel alleen beschikbaar in het VK, de VS en Duitsland.

Verkooppunten van het merk optoma