Video: Wat maakt de Dynaudio XEO-luidsprekers zo speciaal? Wifimedia legt het jou graag uit

0

Dynaudio heeft dit jaar twee nieuwe modellen uitgebracht in hun XEO-luidsprekerlijn: de XEO 20 en XEO 30. Rik van Wifimedia legt uit wat deze luidsprekers zo goed en speciaal maakt.

De twee nieuwe luidsprekers hebben heel wat verbeteringen meegekregen ten opzichte van de XEO 4 en XEO 6, die zij namelijk vervangen. Samen met de XEO 2 vormen zij nu de nieuwe generatie van de actieve luidsprekers van Dynaudio.

Analoge en digitale bronnen kunnen rechtstreeks aangesloten worden dankzij de directe ingangen. De luidsprekers beschikken over Toslink (optisch digitaal), maar ook analoge RCA en analoge stereo minijack inputs zijn aanwezig. De tijd van de CD-kwaliteit is voorbij: geluid wordt afgespeeld in high resolution 24-bit/96kHz. Niet alleen via de optische ingangen worden deze ondersteund, ook draadloos via de optionele Dynaudio Connect.

De Dynaudio XEO 20 is de vervanger van de XEO 4, maar heeft heel wat upgrades in zich: de laagweergave is stukken beter dankzij de baspoort die anders vormgegeven is. De eigen 65 watt digitale versterker (die in de XEO 4 slechts 50 watt was) voorziet de 28 mm Esotec softdome tweeter en de 14 cm Esotec MSP woofer.

De XEO 30 is de vervanger van de XEO 6. In het 2.5-weg ontwerp bevinden zich een 28 mm Esotec softdome tweeter en twee 14 cm Esotec MSP woofers die van stroom worden voorzien door een eigen 65 watt digitale versterker (ook hier weer 50 watt bij zijn voorganger).

Bekijk ook zeker onze volledige video waarin Wifimedia een duidelijke, en overzichtelijke uitleg geeft:

Verkooppunten van het merk dynaudio