Eerder lieten we jullie al weten dat Philips TV (TP Vision) en Bowers & Wilkins hun samenwerking, voor het ontwerp en de productie van televisie’s, verlengd hadden. Het was dus al duidelijk dat er binnenkort nieuwe producten op de markt gingen komen maar nu is het dus officieel: de Philips OLED+935 high-end televisie is een feit.

Philips OLED+935

Beide fabrikanten delen namelijk dezelfde filosofie met betrekking tot het continu verbeteren van elk onderdeel binnen het productontwerp. Nu, voor het derde jaar op rij, werken ze opnieuw samen met elkaar voor hun nieuwste OLED+-model: de OLED+935.

Bij eerdere modellen zoals de OLED+984, mochten TP Vison en Bowers en Wilkins al heel wat prijzen en awards in ontvangst nemen. Hopelijk zal dat ook weer het geval worden met de komst van dit prachtige paradepaardje. Fingers crossed!

Ze omschrijven de OLED+935 zelf als een Philips Ambilight-tv die opnieuw de audiovisuele grenzen verlegt binnen de mogelijkheden van een premium televisie. Dat klinkt alvast veelbelovend! Het is zelf zo dat de excellente prestaties nu al officieel bekroond zijn met de EISA Home Theatre 2020 Award. 

Hieronder lichten we voor jullie de belangrijkste kenmerken graag toe.

Innovatieve PQ-features

Als eerste is er de toevoeging van de zelfontwikkelde Artificial Intelligence-functionaliteit (AI). Dankzij een AI-chip, van de 4e generatie P5-processor van de OLED+935, wordt ervoor gezorgd dat het AI-systeem aanzienlijk verbeterd wordt.

Het resultaat? Er wordt nog meer ‘output’ gegarandeerd binnen de 5 PQ-pijlers  waaronder bron, kleur, contrast, beweging en scherpte. De AI-software is zo ontworpen dat het een betere balans creëert tussen deze elementen. Dit zorgt voor een realistischer en natuurlijker beeld geproduceerd dat het reguliere televisiebeeld overstijgt, aldus de TP Vision.

Premium sound

Zoals jullie ongetwijfeld al verwacht hadden zijn de geluidsprestaties natuurlijk niet te vergeten in dit overzicht. Zeker als je weet dat de ingenieurs van Bowers & Wilkins hier aan hebben meegewerkt om te zorgen voor revolutionaire geluidsprestaties.

Philips OLED+935De OLED+935 is de eerste Philips-tv met zowel speciale Dolby Atmos Elevation speakers als Bowers & Wilkins’ unieke Tweeter-on-Top-montage. Elke speaker is verwerkt in een aparte luidsprekerbehuizing in combinatie met een minimalistische metalen gebogen arm die als tafelstandaard dient.

Bowers & Wilkins heeft gekozen voor de Tweeter-on-Top omdat op deze manier de tweeter wordt ontkoppeld van de grotere drivers. Dit zorgt voor nog hogere frequentieprestaties zonder de vervaging die gepaard gaat met diffractie in de kas

Voor de behuizing van de speaker hebben de ontwerpers geopteerd voor dikwandig glasvezelversterkt ABS, verstevigd met interne ribsecties om ongewenste resonantie te controleren en vervolgens elimineren. De behuizing is op het paneel gemonteerd met een nieuwe, stijvere metalen montageplaat om de prestaties verder te optimaliseren.

De Philips OLED+935 heeft in totaal 10 drivers aan boord die zich bevinden in een een 3.1.2-specificatie, waaronder drie 19 mm titanium-dome-tweeters in een naar voren gerichte Left-Centre-Right configuratie (LCR). Alle drie de tweetermontages zijn losgekoppeld van de speakerbehuizing voor superieure prestaties, met de Tweeter-on-Top gemonteerd in zijn eigen sterke, chromenmetalen behuizing. Op deze manier wordt de samenwerkende mid-range speaker ondersteund om een speciale center-channel matrix te creëren. 

Ontworpen om de beste te zijn

We kondigde de OLED+935 aan als een ware high-end en premium televisie. Bij een dergelijke tv-set van Philips hoort natuurlijk ook een premium design. De televisie heeft een ultradun chassis, randloos frame en een hoogwaardige metalen afwerking. De centrale luidsprekerbehuizing is omhuld in een transparante, akoestische Kvadrat-doek gecombineerd met een metalen micromesh-afwerking op het bovenoppervlak van de speaker om de Dolby Atmos-prestaties van de tv verder te optimaliseren.

Om de totaalervaring compleet te maken is ook hier weer de vierzijdige Ambilight-technologie van Philips toegepast. Zo wordt er een meeslepende beeldkwaliteit gecreëerd in een ultradun frame die garant staat voor een unieke kijkervaring. Om het volledig af te maken heeft de gerenomeerde fabrikant van o.a. tv’s een nieuwe ‘wellness’-functie toegevoegd aan het Ambilight-systeem. Hierbij wordt de Sunrise-functie nu vergezeld door een nieuwe Ambilight-slaapmodus.

Net zoals zijn voorgangers is ook de OLED+935 uitgerust met verschillende Smart-functionaliteiten, gebaseerd op Android TV versie 9 (Pie). Met een uitgebreide aanbod van apps en het interne geheugen van 3 GB zit helemaal je goed voor het downloaden en installeren van al je favoriete applicaties. Met de ingebouwde Google Assistant, Works With Alexa en nog intuïtievere gebruikersinterface wordt het je als film- en/of muziekliefhebber nog gemakkelijker gemaakt.

Kan je niet genoeg krijgen van de Philips OLED+935? Of wil je graag meer te weten komen? Dan adviseren we je om zeker eens de website van de fabrikant te bezoeken voor alle verdere details.

De televisie is verkrijgbaar is in twee verschillende formaten waaronder 55 inch en 65 inch. Respectievelijk voor een adviesprijs 2.499,- euro en 3.499,- euro. Is dat net iets te groot voor jouw woonkamer? Geen nood want in oktober zal er nog een kleiner model op de markt komen van 48 inch.

Verkooppunten van het merk philips