25 maal hoera voor de Bowers & Wilkins 600 serie want dit jaar bestaat ze maar liefst 25 jaar en dat wil men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit vieren ze namelijk met hun jubileumeditie van hun gekende 600-productlijn die ondertussen al naam en faam heeft opgebouwd bij heel wat muziekliefhebbers, audiofielen, …

“De 600 Serie zet al 25 jaar de toon in zijn klasse en we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe Anniversary Edition modellen die traditie in stijl zullen voortzetten.”
– Andy Kerr, Director of Product Marketing & Communications

Bowers & Wilkins heeft deze gloednieuwe serie gedoopt tot de, hoe kan het ook anders, de 600 Series Anniversary Edition. Het is ondertussen al de 7e generatie van de succesvolle 600 Series luidsprekers en ook deze mogen zeker en vast gezien worden.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition

Er zijn in totaal vier nieuwe modellen uitgebracht die telkens opnieuw uitgerust zijn met geavanceerde technologiën verpakt in een sober design, net zoals we dat van B&W gewend zijn. Er is in vergelijking met zijn vorige generatie gebruik gemaakt van verbeterde componenten die op een andere manier geplaatst zijn. Dit alles resulteert in een nog betere en nauwkeurige geluidsweergave, aldus Bowers & Wilkins.

“De 600 Series biedt muziekliefhebbers al 25 jaar een betaalbare kennismaking met het luidsprekerassortiment van Bowers & Wilkins. Door eigen componenten en technologie uit geavanceerdere productlijnen te gebruiken, kunnen we de prestaties naar nieuwe hoogten brengen.”

Voor het ontwerp van de 600 Series Anniversary Edition hebben de ontwerpers en ingenieurs, buiten de technologieën om, gebruik gemaakt componenten die ze o.a. hebben gebruikt voor de premium 800 Series Diamond die zich bevindt een totaal andere prijsklasse. Bewonderingswaardig!

We mogen de 600 Series Anniversary Edition opdelen in de 603 S2, 606 S2, 607 S2 en de HTM6 centerluidspreker. Ben je benieuwd naar de specificaties van elk model? Hieronder sommen we ze voor jullie op.

603 S2 Anniversary Edition

Deze luidspreker is een vloerstaander die muzikaliteit, nauwkeurigheid en volume garandeert van absolute topklasse. Een ontkoppelde dubbele dome-tweeter van aluminium, een 150 mm FST Continuum conus-driver voor het middenbereik en twee 165 mm basdrivers met papieren conussen. Dat zijn de elementen die aan de basis liggen van het ontwerp.

De 603 S2 Anniversary Edition luidspreker is te verkrijgen voor een adviesprijs van 900 euro per stuk.

606 S2 Anniversary Edition

Samengevat is dit een compacte luidspreker die zich perfect leent om te plaatsen op een boekenplank of standaard. Laat je niet afschrikken door de grootte want deze biedt namelijk een groot geluidsveld, een verbluffende resolutie en neutraliteit met een voortreffelijke laag weergave. Hier wordt ook weer de combinatie gemaakt tussen de ontkoppelde dubbele dome-tweeter van aluminium met een 165 mm Continuum conus-driver voor het midden- en lagetonenbereik.

De 606 S2 Anniversary Edition luidspreker is te verkrijgen voor een adviesprijs van 375 euro per stuk.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition

607 S2 Anniversary Edition

Net zoals de 606 S2 Anniversary Edition is ook deze uiterst compact en ideaal om te zetten op een standaard of boekenplank. Dankzij de 130 mm Continuum conus-driver voor het midden- en lagetonenbereik wordt er een uitstekende basrespons gegarandeerd met veel diepgang.

De 607 S2 Anniversary Edition luidspreker is te verkrijgen voor een adviesprijs van 300 euro per stuk.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition

HTM6 S2 Anniversary Edition

Deze uiterst compacte en bovendien hoogwaardige middenluidspreker belooft alvast heel goeds. Een krachtig vermogen en een enorm hoge resolutie en precisie. Het buitengewoon midden- en lagetonenbereik wordt verzorgd dankzij de ontkoppelde dubbele dome-tweeter en twee 130 mm Continuum conus-drivers.

De HTM6 S2 Anniversary Edition luidspreker is te verkrijgen voor een adviesprijs van 600 euro per stuk.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition

Speciaal hieraan op te merken is dat elk model zal voorzien zijn van een uniek en speciaal gegraveerd logo dat symbool staat voor deze jubileum editie van 25 jaar. Bovendien is er verder nog werk gemaakt van de afwerking want, naast de ‘standaard’ witte en zwarte afwerking, ben je nu ook nog in de mogelijkheid om te kiezen voor een eikenhouten afwerking.

Wil je graag nog meer te weten komen over het 25-jarig bestaan van de Bowers & Wilkins 600 serie of hun spiksplinternieuwe 600 Series Anniversary Edition? Dan kan je best eens surfen naar de website van dit gekende audiomerk voor meer informatie.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins