Goed nieuws voor TP Vision, moederbedrijf van Philips TV & Sound, want ze zijn in de prijzen gevallen met maar liefst 4 Red Dot Product Design Awards. De verschillende prijzen zijn verdeeld over 7 nieuwe producten die elk zijn ontworpen door het Europese designteam van TP Vision in Amsterdam. De voortdurende focus en toewijding van TP Vision om een uitstekend Europees design neer te zetten is wederom op professionele wijze erkend met het winnen van vier prijzen voor een buitengewoon productontwerp. Proficiat TP Vision!

De 2022 Red Dot-prijswinnaars van Philips TV & Sound zijn onder andere de OLED+ 907 Ambilight, OLED+ 937 Ambilight, Fidelio draadloze home sound-producten en Philips Sports bluetooth-speakers.

“De Red Dot Awards behoren tot de hoogste prijzen die de professionele designgemeenschap kan uitreiken. Het winnen van zo’n prijs is een natuurlijk het hoogtepunt van ons jaar.”.

Dat zegt Rod White, Chief Design Officer bij TP Vision. ‘Ik ben zeer verheugd dat onze unieke benadering van het ontwerpen van consumentenelektronica is erkend door de experts. We vermijden bewust oppervlakkigheid en proberen iets te creëren dat de klant vanaf het moment van aankoop en gedurende de hele levensduur van het product trots maakt.’ Benieuwd wat deze sfeervolle belevingsproducten jou allemaal te bieden hebben?

Philips OLED+ 907 Ambilight

Philips TV & Sound 2022 Red DotAllereerst: het OLED+ 907 Ambilight toestel van Philips. 2022 is het vijfde jaar dat Philips TV samenwerkt met audiospecialist Bowers & Wilkins voor hun premium tv line-up. Met de komst van de OLED+ 907 hebben de twee bedrijven een grote stap voorwaarts gezet in het bereik van het OLED+-portfolio. Waar OLED+-modellen normaal gesproken zowel uitstekende beeld- als geluidsprestaties bieden, biedt de OLED+ 907 nog steeds fantastisch geluid van Bowers & Wilkins, maar dan volledig geïntegreerd onder het scherm in een met Kvadrat-stof omwikkelde geluidsbox. Samen met een subwoofer die zorgvuldig in de achterzijde van de televisie is ingebouwd.

Lees ook


Philips 55OLED806 Review 4K televisiePhilips 55OLED806: Review 4K televisie

 


 

Voor de nieuwste exemplaren van 2022 lag er een speciale focus op onder andere een betere geluidskwaliteit. Dit werd mee ondersteund door Kvadrat. Een nieuwe, transparantere akoestische stof die speciaal is ontwikkeld om dit ‘doel’ mét succes te bereiken. De welbekende Europese Design-partnerstrategie wordt verder gezet in de afstandsbediening waar Muirhead-leer de zijkanten en achterkant bedekt. Op die manier kan de kwaliteit niet alleen waargenomen worden maar ook gevoeld.

Het toestel beschikt over een verrassend kleine tv-voet in gesatineerd donker metaal dat overigens kan draaien voor een geweldige gebruikerservaring.

Philips OLED+ 937 Ambilight

Philips TV & Sound 2022 Red DotAls tweede ‘in rij’: de Philips OLED+ 937 Ambilight. Zowat het vlaggenschipmodel van 2022 dat voorzien is van een fysiek gescheiden Bowers & Wilkins geluidssysteem. Dat ‘systeem’ is een geïntegreerd onderdeel van de tv-standaard. De OLED+ 937 heeft dezelfde ‘bouwstenen’ als de OLED+ 907, met inbegrip van een nieuw Kvadrat-doek en afstandsbediening die afgewerkt is met Muirhead-leer.

Naast de upfiring Atmos-luidsprekers is het nieuwe geluidssysteem voorzien van side-firing drivers die worden gevisualiseerd door de schuine metalen luidsprekerplaten. De detaillering van de gaten in de plaat weerspiegelt het centraal blootgestelde tweetergaas dat een verwijzing is naar de eigen luidsprekerdetails van Bowers & Wilkins. Alle metalen onderdelen zijn niet volledig met chroom afgewerkt maar met een satijnen aluminium afwerking die mooi in moderne woningen past.

Philips Fidelio

We kunnen er niet omheen: de nieuwe Philips Fidelio Home Sound-reeks biedt prachtige producten aan waaronder de Fidelio FB1 soundbar, Fidelio FW1 subwoofer en Fidelio FS1 speaker. Deze kunnen heel eenvoudig individueel gebruikt worden maar kunnen ook als ‘familie’ worden geïntegreerd. Als het ware een systeem dat in alle gebruikersbehoeften kan voorzien. De reeks kan afzonderlijk worden aangeschaft. Wil je ze liever ‘samen laten spelen’? Dan kan alles gecombineerd worden als onderdeel van bijvoorbeeld een uitgebreide thuisbioscoopopstelling.

Het ontwerp van alle elementen is gebaseerd op discrete kwaliteit om de aandacht niet af te leiden van de inhoud van het tv-scherm. Een donker metalen rooster omhult de luidsprekeroppervlakken. De schuine bovenkant van de Fidelio FS1-satellietluidspreker duidt op de upfiring Atmos-speaker. Bovendien is het Europese Design te herkennen aan de lederen afwerking én details.

Er wordt verwacht dat de Philips Fidelio FB1 soundbar en FW1 subwoofer beschikbaar zullen zijn vanaf mei 2022 voor een adviesprijs van respectievelijk €799,99 en €499,99. De Fidelio FS1-speaker is vanaf juni 2022 leverbaar en zal over de toonbank gaan voor € 299,99.

Philips Sports Bluetooth Speaker S4807 & S7807

Philips TV & Sound 2022 Red DotNa de lancering van de GO-koptelefoon in 2021 heeft Philips TV & Sound gewerkt aan een serie Bluetooth-speakers voor buitengebruik ter uitbreiding van de serie. Het ontwerp is verkrijgbaar in zwart/rood of lichtgrijs/geel afwerking. Het is voorzien van unieke beschermkappen en verzonken speakergaten met kleuraccenten. Perfect voor een moderne en robuuste geluidsoplossing. Zowel binnenshuis als buitenshuis. De kleuraccenten lopen door in de metalen details en de stoffen band.

Lees ook


Philips Fidelio B97 reviewPhilips Fidelio B97: Review

 


 

Niet alleen de Philips S7807 maar ook de S4807 zijn beschikbaar vanaf februari 2022 voor een verkoopadviesprijs van €199,99 (S7807) en €79,99 (S4807).

Moest je minder bekend zijn met TP Vision, het merk is een belangrijke speler in consumentenelektronica op het gebied van zowel tv- als audio-entertainment. TP Vision focust op de ontwikkeling, productie én marketing van televisietoestellen en audioproducten van Philips (wereldwijd). TP Vision maakt de combinatie tussen de sterke ‘handelsnaam’ en hun productontwikkeling, ontwerpexpertise en operationele uitmuntendheid. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een superieure audio- en visuele ervaring bieden. Aldus TP Vision.

Verkooppunten van het merk philips