Philips TV, onderdeel van TP Vision, blaast hun bestaande Performance Series die al erg succesvol is gebleken nieuw leven in. De hoogwaardige fabrikant van tv’s presenteert: de Philips 8807 Ambilight televisie. A.k.a. ‘The One’. Als aanvulling daarop wordt een multifunctionele soundbar toegevoegd. Mét Dolby Atmos. Maak kennis met Philips’ B8507. Door deze introductie wordt het duidelijk dat het gerenommeerde bedrijf van sfeervolle belevingsproducten hun ‘The One’ boodschap kracht bij zet. Hierbij staan prestaties én een kwalitatief Europees design centraal. Gelijkaardig aan de premium Performance Series-producten, maar dan voor een ultraconcurrerende mid-range prijs.

Allereerst is de Philips Performance-serie beschikbaar in heel wat verschillende schermformaten. Waaronder nu ook een een 86” model wat meteen dé grootste tv van Philips is tot nu toe. Ongeacht het schermformaat kan er gerekend worden op een uitstekende beeldkwaliteit. Door een combinatie van Philips’ 5e generatie P5-verwerkingssuite met een hoogwaardig, breed kleurengamma en 120 Hz LCD-scherm zal dat alvast geen probleem vormen. Daarnaast is een compatibiliteit met HLG, Dolby Vision en HDR10+ niet weg te denken.

Philips 8807Wat betreft ontwerp kunnen we het erover eens zijn: stijlvol. Een elegant doch minimalistisch design kenmerkt de Philips 8807. Inclusief een superdunne zilveren rand aan de zijkanten en bovenkant. Zo wordt er een ‘directe verbinding’ gecreëerd met het Ambilight-systeem (3-zijdig). Mocht je minder bekend zijn met Ambilight, toch zowat hét paradepaardje van Philips als het gaat om tv’s: door deze ‘technologie’ wordt het mogelijk gemaakt om helemaal ‘op te gaan’ in jouw kijkervaring. Aan de achterzijde is namelijk ‘verlichting’ aangebracht die, afhankelijk van het getoonde beeld, mee verandert van kleur. Iets dat niet alleen wij in verschillende reviews wisten te ‘smaken’, maar ook de consument.

Lees ook


Philips 55OLED806 Review 4K televisiePhilips 55OLED806: Review 4K televisie

 


 

De onderkant van de tv-toestellen met een schermformaat van 43” tot 65” is voorzien van een zeer smalle zilveren rand. Met inbegrip van een slanke, schuine middenstandaard. De grotere exemplaren (lees: 77” en 86”) hebben zilveren ‘sticks’ als standaard.

Het lijkt erop dat Philips TV deze televisie ook meer en meer is gaan ‘afstemmen’ op de behoeften en noden van gamers. Met bijvoorbeeld HDMI 2.1 mogelijkheden, VRR-ondersteuning voor 4K beelden van 48 Hz tot 120Hz bij een volledige bandbreedte, plus FreeSync™ Premium-compatibiliteit en Auto-Low-Latency-modus zullen vermoedelijk heel wat gamers ‘vallen’ voor de ‘charmes’ van de Philips 8807 Ambilight.

Slechts 9 ms. Dat is de input lag. Daarenboven bevat dit model een nieuwe on-screen gamebalk die een snelle toegang verleent tot relevante beeld- en geluidsinstellingen. Tijdens het gamen kunnen zo aanpassingen gedaan worden in een vereenvoudigd menu dat goed ‘bereikbaar’ is.

Lees ook


Phillips OLED+ 984 TVReview: Met de OLED+ 984 zet Philips een prachtige 4K OLED TV in de markt, eentje met een enorme beleving

 


 

Uiteraard maakt de Philips 8807 Ambilight deel uit van het Philips Home Wireless-systeem dat overigens wordt ‘aangedreven’ door DTS Play-fi-technologie. Zo wordt er een eersteklas, app-gestuurde, hoge resolutie audiostreamingplatform gecreëerd voor het hele huis. Een gemakkelijke draadloze verbinding tussen compatibele tv’s, mobiele apparaten, soundbars en speakers? Dat wordt realiteit.

“Terwijl ‘The One’ B8507 soundbar een gemakkelijke allround audio-upgrade biedt, geeft het Philips Home Wireless-systeem consumenten de flexibiliteit om de productcombinatie te kiezen die het beste bij hun behoeften past.”

Later kunnen er zelfs extra producten aan toegevoegd worden. Aldus Philips TV.

Naar verwachting zal de Philips 8807 Ambilight TV beschikbaar worden vanaf mei 2022. Een belangstellende zal de keuze hebben uit verschillende ‘formaten’ zoals 43”, 50”, 55’’, 65”, 75” en nu ook 86”. TP Vision laat weten dat prijzen later bekend gemaakt zullen worden. Wat betreft de B8507 soundbar zal je nog iets langer moeten wachten. Meer bepaald tot juni 2022.

Verkooppunten van het merk philips