De FB1, FW1 en FS1. Het ‘typenummer’ zal vermoedelijk niet meteen een ‘belletje’ doen rinkelen, maar dit betreft respectievelijk een gloednieuwe soundbar, subwoofer én speaker van Philips sound. Dit fraaie trio past binnen de Fidelio range van het merk die al enige tijd op de markt is. Philips praat hierbij over premium producten die multi-room, multi-channel en hoogwaardige audiostreaming bereikbaar maken. En dat voor een ‘zacht prijsje’. Alhoewel dat laatste natuurlijk relatief is. Deze drie producten berusten op: krachtige prestaties, een mooi design en kwalitatieve materialen. Net waar het Fidelio assortiment voor staat.

De Fidelio serie krijgt er in 2022 dus niet minder dan 3 nieuwe telgen bij. Het Philips Fidelio draadloze AV-systeem gebruikt het gepatenteerde DTS® Play-Fi®-systeem. Hiermee kan een eenvoudige koppeling gemaakt worden tussen tv’s, smartphones, tablets, soundbars. Naad- en draadloos!

Bovendien werkt Fidelio op basis van een ‘intelligent’ ecosysteem waarbij elke speaker kan ‘detecteren’ wanneer deze verbonden is met een ander Fidelio product. Zo kan een connectie opgezet worden met de Fidelio FB1 soundbar, Fidelio FW1 subwoofer en/of Fidelio FS1 speaker. Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om een tweede Philips Fidelio FS1 speaker toe te voegen om een stereo-effect te creëren. De best mogelijke akoestische prestaties staan altijd voorop. Laten we deze 3 exemplaren nu eens verder onder de loep nemen.

Lees ook


Philips Fidelio B97 reviewPhilips Fidelio B97: Review

 


 

Philips Fidelio FB1

De Philips Fidelio FB1 betreft een discrete, slanke 7.1.2-soundbar die voorzien is van maar liefst 15 drivers. Dit model is 310 Watt sterk (RMS). De FB1 is speciaal ontworpen met het oog op: gebruik in combinatie met randloze en minimalistische high-end tv’s. Onafhankelijk van het tv-toestel dat aangesloten is, wordt er altijd een enorme, kamervullende geluidsprestaties gegarandeerd.

“De soundbar is verdeeld in onafhankelijke behuizingen voor de LCR-secties om overspraak te minimaliseren en een uitstekende resolutie/helderheid te garanderen.”

Elk van de LCR-kanalen beschikt bovendien over een paar midrange-drivers die aan weerszijden van een tweeter zijn gemonteerd in een klassieke D’Appolito-opstelling die voor een betere integratie van het midden- en hoge bereik zorgen.

Er zijn twee zijwaarts gerichte drivers gemonteerd, één aan elk uiteinde van de balk om het geluid verder de kamer in te laten gaan en een overtuigend surround sound-effect te creëren. Verdere uitbreiding wordt geleverd door twee speciale Dolby Atmos-elevatiedrivers die bovenop de balk zijn gemonteerd aan weerszijden van een speciale basbehuizing met twee subwoofers. Aldus Philips.

Philips Fidelio FW1

Als tweede in rij: Philips’ Fidelio FW1. Een draadloze subwoofer die naar eigen zeggen synoniem staat voor een geluid en design van hoge kwaliteit. Deze ‘eenheid’ bevat een 8 inch woofer driver die naar beden is gericht. Dit wordt verder aangevuld met twee grote passieve radiatoren die ‘back-to-back’ werken.

Lees ook


Philips 55OLED806 Review 4K televisiePhilips 55OLED806: Review 4K televisie

 


 

Met de krachtige 200 Watt (RMS) versterker wordt gezorgd voor een diepe en snelle bas. Perfect voor zowel film als muziek. Met een afwerking van Muirhead-leer en hout en een bovenblad van geborsteld aluminium heeft de FW1 een premium, onderscheidend uiterlijk.

Philips Fidelio FS1

En dan, last but not least: de Fidelio FS1. Een premium design speaker met als grootste troef: zijn veelzijdigheid. In combinatie met een flexibel ontwerp. Dat maakt dat de FS1 ideaal is om gebruikt te worden gebruikt als één enkele eenheid, als een stereopaar of als satelliet speaker in een 7.1.4-systeem met de FB1 en FW1.

Een geavanceerde specificatie omvat een naar voren gerichte tweeter, een schuin naar boven gerichte mid-range unit en een naar beneden gerichte woofer in zijn eigen speciale deel van de behuizing. De basprestaties worden verder versterkt door de toevoeging van twee passieve radiatoren. Het vermogen is een royale 60 W (RMS) waardoor de FS1 goed presteert in middelgrote tot grotere kamers.

Zowel de Fidelio FB1, Fidelio FW1 als Fidelio FS1 van Philips zullen verkrijgbaar zijn vanaf mei 2022. De aanbevolen adviesprijs bedraagt respectievelijk 800, 500 en 300 euro (afgerond).

Verkooppunten van het merk philips