De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega heeft zijn Premium Wireless line-up herzien en heruitgegeven met de introductie van de Premium Wireless Gen2-serie. De nieuwe productlijn bestaat uit drie modellen: het monitormodel Premium 301 Wireless Gen2, de vloerstaanders Premium 501 Wireless Gen2 en Premium 701 Wireless Gen2. De luidsprekers zijn ontworpen met het oog op flexibele, draadloze streaming en bieden tegelijkertijd high-end prestaties in één systeem.

Piega Premium Wireless Gen2De actieve speakers zijn voorzien van versterkers en DA-converters. Deze zijn gehuisvest in de kenmerkende aluminium behuizing waar Piega om bekendstaat. Met ruimtemeting en een gesloten luidsprekerbehuizing kunnen de speakers volgens de ontwerpers gebalanceerd, dynamisch en impulsnauwkeurig spelen. Zelfs bij ongunstige opstellingen.

De Piega Premium Wireless Gen2-serie kan draadloos verbonden worden met verschillende bronnen via de apart verkrijgbare Piega Connect Plus hub die compatibel is met Apple AirPlay, Google Chromecast, Spotify Connect, DLNA en Bluetooth. Of deze sfeervolle belevingsproducten ook Roon Ready zijn? Zeker en vast. De hub kan ook via HDMI-ARC aangesloten worden op vrijwel elke bestaande installatie met een televisie. Het exemplaar beschikt over klassieke analoge en digitale aansluitingen voor een complete luidsprekercombinatie.

Het grootste verschil met de vorige generatie is de gesloten behuizing die volgens Piega de impulsweergave en lagefrequentieprecisie verbetert. Alsook de gebruiker meer flexibiliteit biedt bij het plaatsen van de luidsprekers. De iOS-versie van de Piega Control App kan gebruikt worden om de bestaande ruimteakoestiek te kalibreren en in te stellen in het frequentiebereik onder 500 Hz. Verder kunnen geluidsaanpassingen aan de luistersmaak en de ruimteakoestiek in het midden- en hoogbereik gemaakt worden met behulp van de equalizer.

De Premium 501 Wireless Gen2 en 701 Wireless Gen2 beschikken over volledig actieve drieweg technologie en bieden een totaal vermogen van respectievelijk 180 en 200 Watt voor de vloerstaande luidsprekers en 100 Watt voor het monitormodel (Premium 301 Wireless Gen2). De luidsprekers zijn verkrijgbaar met een oppervlak van geborsteld aluminium, zwart geanodiseerd of wit gelakt en worden met de hand vervaardigd in de fabriek in Horgen aan het meer van Zürich.

Al met al biedt de nieuwe Piega Premium Wireless Gen2-serie een uitgebreide en hoogwaardige draadloze luidsprekeroplossing voor liefhebbers van audio die op zoek zijn naar flexibiliteit en prestaties in één systeem. Benieuwd naar alle verdere details? Surf dan zeker eens naar de website van Piega en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk piega