Yamaha heeft haar eerste model van de nieuwe generatie AV-receivers voorgesteld: de RX-V385. Ondanks dat het een instapmodel is, biedt het toch veel functies voor een heuse home-cinemabeleving met 4K-Ultra-HD-beeld en 5.1-kanaals-geluid.

Op het gebied van geluid heeft Yamaha niet onder gedaan, ondanks dat het hun ‘instapmodel’ is. Een nieuwe 384kHz/32bit-DAC garandeert een pakkende luisterervaring in 5.1-kanaals-surround. Met slechts twee luidsprekers kan de AV-receiver ook optimaal worden gebruikt: in de nieuwe bi-amping-modus sturen twee eindtrappen een luidspreker aan en zorgen ze voor het hogetonen- of lagetonenbereik. Dit zorgt voor meer contour bij het basbereik en de hoge tonen zijn veel zuiverder.

Ook de DIRECT Mode is aanwezig in de RX-V385, dit werd vroeger uitsluitend voorbehouden aan de grotere AV-receivers. De DIRECT Mode zorgt ervoor dat de niet-benodigde schakelingen gedeactiveerd worden, zodat de muziek precies wordt weergeven zoals de artiest het zou willen. De AV-receiver beschikt ook over een Music Enhancer voor lossless materiaal (44,1 kHz/16Bit), dit met de bedoeling om het beste te halen uit bronnen met een hoge resolutie.

RX-V385

De RX-V385 Bluetooth® kan zowel zenden als ontvangen, dit wil zeggen dat bijvoorbeeld mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet hun muziek draadloos kunnen afspelen, maar ook een koptelefoon kan draadloos worden verbonden. De HDMI-aansluitingen van de nieuwste generatie bieden zowel standby-doorleiding als ingangomschakeling.

Maar niet alleen geluid komt volledig tot zijn recht met deze AV-receiver, de Yamaha RX-V385 biedt ondersteuning van 4K-Ultra-HD en is zo compatibel met actuele en toekomstige content in hoge resolutie. Dolby Vision biedt een dynamisch gerealiseerd contrastbereik en een uitgebreidere kleurruimte.

De automatische inmeting YPAO maakt het perfect configureren van de home cinema-installatie heel simpell: met slechts één druk op de knop van de meegeleverde inmeetmicrofoon worden de perfecte instellingen voor de betreffende ruimte bepaald. De grootte en afstand van de luidsprekers, individuele geluidsterkte… YPAO stelt automatisch alles optimaal in. Cinema DSP perfectioneert het geluid van tv, films en videogames nog verder met de keuze uit 17 klankveldprogramma’s.

Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de meerkanaals receivers met ten minste 20 procent in vergelijking met de uitgeschakelde ECOmode. De functie kan indien gewenst eenvoudig via het menu worden geactiveerd en zorgt voor een bijzonder efficiënt energieverbruik.

De RX-V385 zal vanaf mei verkrijgbaar zijn in twee kleuren: titanium en zwart. De advieskoopprijs is €369,00.

Verkooppunten van het merk yamaha