PS Audio, de Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige audio-apparatuur, komt aanzetten met een ‘beest van een eindversterker’: de BHK M600 Mono Power Amplifier die past binnen het PerfectWave portfolio. Het is hun nieuwste vlaggenschip mono eindversterker die in staat is om een vermogen neer te zetten van maar liefst 60 Watt. Het exemplaar beschikt over zowel buizen als halfgeleiders. 

De term ‘beest’ die we hebben gebruikt tijdens de introductie is niet zomaar lukraak gekozen. Deze potige telg is een echt ‘zwaargewicht’, zeker als je weet dat de BHK Mono 600 Power Amplifier 49 kg weegt. Deze BHK Mono 600 Power Amplifier is naar eigen zeggen uniek in de wereld. Het is volgens PS Audio de enige volledig lineaire eindversterker van dit formaat die volledig gebalanceerd is van ingang tot uitgang.

“Built like no other power amplifier in history, the BHK600 will stand the test of time as one of the finest power amplifiers ever crafted.”

Klinkt zeer veelbelovend. Dit strekt zich uit van de pure, ‘brute’ kracht die de massieve 1,6 kVA voeding kan brengen tot de ‘delicate schoonheid’ van de ‘vacuum tube rectification stage’. PS Audio maakt zich sterk dat de BHK600 ‘magie’ zal brengen in jouw systeem vanaf seconde 1. Er wordt beklemtoont dat je met de BHK Mono 600 Power Amplifier een kwalitatief en degelijk apparaat in huis haalt dat absoluut geen compromissen sluit. Wanneer je een state-of-the-art high-performance muzieksysteem neerzet, dan is dit apparaat misschien wel je laatste stap…

De BHK Mono 600 gaat ‘hand in hand’ met vrijwel elk formaat van systeem met een minimum van 600 Watt bij 8 Ohm, meer dan 1.000 Watt bij 4 Ohm en een stabiel, kortstondig transiënt vermogen bij 2 Ohm. Er staat de versterker niets in de weg om elk aspect van de muziek te ‘regelen’ bij om het even welke luidspreker.

De BHK600 is gebaseerd op BHK’s klassieke hybride vacuümbuis/MOSFET ontwerp, maar daar houden de overeenkomsten met de andere versterkers in de serie op. Van een geheel nieuwe ‘vacuum tube power supply input stage’ tot de interne bedrading met zware, laagohmige kabels die eerder bij een Tesla zouden passen dan bij een eindversterker.

Ben je benieuwd naar alle verdere details? Neem dan gerust eens een kijkje op de productpagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk ps-audio