Als je zaterdag 8 en/of zondag 9 oktober nog niet hebt ‘gereserveerd’ in je agenda, dan weet je allicht nog niet dat het Dutch Audio Event er zit aan te komen. Twee dagen lang kan je je ogen én oren ‘de kost’ geven als het gaat om audio-apparatuur. Als het ware: een ‘hifi-walhalla’ dat jij vermoedelijk niet wil missen. In het tweede deel van onze voorbeschouwing hebben we Actual HiFi, Daudio, Dynaudio, 432 EVO, Fine Sounds Benelux en Grimm Audio in de kijker gezet. In deel 3 gaan we verder met Havoned, Latham Audio, More Music en Network Media Systems.

Havoned

Waarschijnlijk herinner je je nog wel ‘The White Album’ van The Beatles? Het was een toespeling op het verschijnsel ‘limited edition’. Het fenomeen ‘beperkte oplage’ is van alle tijden. Op het Dutch Audio Event zal de Dual Primus Maximus staan opgesteld. Mocht de ‘naam’ je niets zeggen: dit betreft een handgemaakte platenspeler die gecategoriseerd wordt in het premium segment. Overigens is de Dual Primus Maximus gemaakt in een oplage van slechts 100 stuks. Tot zover de ‘bron’ van deze demo-opstelling. Het geluid wordt uiteindelijk ten gehore gebracht door speakers van Klipsch. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de Heresy IV zal dit voor zijn ‘rekening’ nemen. Versterking wordt voorzien door de Magnat RV-4 hybride versterker die met buizen is uitgerust.

Latham Audio

Mocht je het nog niet weten: sinds 2008 is Naim exclusief partner van het automerk Bentley. Een producent die voornamelijk bekend staat om hun modellen met een buitengewone en uitzonderlijke uitdrukking. Iets dat duidelijk laat zien dat Bentley-eigenaren geen genoegen nemen met minder. Ook niet op vlak van audiokwaliteit.

Wie apparatuur van Naim in huis heeft staan, heeft vermoedelijk geen Bentley meer nodig. Om het uit te drukken met termen die Bentley gebruikt: ‘extraordinary & exceptional’. Iets dat absoluut van toepassing is op hun Naim Solstice Special Edition. Een draaitafel waar er slechts 500 modellen van zijn gemaakt. Twintig exemplaren zijn verkrijgbaar in de Benelux. Ben je benieuwd wat deze telg allemaal in petto heeft? Dan is een bezoekje aan het Dutch Audio Event niet te missen. Latham brengt daarnaast speakers van Kudos ten gehore. Buitengewoon ‘spul’, ontworpen én gemaakt in het Verenigd Koninkrijk.

More Music

More Music is importeur/distributeur voor de Benelux en beschikt over een hoogwaardig merkenportfolio. Niet alleen Martin maar ook de mensen achter More Music stellen eisen: de fabrikanten moeten een sluitende prijs/kwaliteitverhouding hebben. Duur is per definitie niet altijd beter, aldus More Music. Merken moeten ook bereikbaar zijn voor een meer bescheiden budget. More Music, de menselijke maat in ‘musical connections’ met ruim 25 jaar ervaring in het audiovak. Komt dat zien (en horen)!

Network Media Systems

Guido is alvast enorm enthousiast en kan niet meer wachten vooraleer het Dutch Audio Event van start gaat: ‘we gaan er dit jaar weer met volle vaart in’. Hij geniet ervan om zijn enthousiasme over te brengen op de bezoekers. Het feit dat kids, tot en met 15 jaar, gratis toegang hebben vindt hij het allermooiste: jong geluisterd is jong gekocht. Op muziek staat immers geen leeftijd. Op het Dutch Audio Event zie je gewoon dat mensen elkaar vertellen over wat ze gezien én gehoord hebben.

Tijdens deze 2022 editie presenteert Network Media Systems een aantal heuse primeurs van iFi Audio en HiFi Rose. Het spreekt voor zich dat Roon Labs gebruikt zal worden tijdens demo’s. Roon is een multiroom en multi-user streaming platform dat niet gebonden is aan één specifiek merk. Meerdere streaming bronnen worden samengebracht in een overzichtelijke ‘muziekdatabase’. Of je nu muziekbestanden wilt afspelen vanaf een NAS, iTunes bibliotheek op je pc, TIDAL of Qobuz: met de intuïtieve gebruikersinterface van Roon kan het allemaal.

Tickets voor het Dutch Audio Event zijn online verkrijgbaar. Beslis je om één dag te gaan? Dan bedraagt de toegangsprijs 15 euro. Kom je met één dag niet toe? Dan betaal je een schappelijke 22 euro (voor twee dagen). Een belangstellende moet rekening houden met servicekosten (1,49 euro). Voor bezoekers onder de 15 jaar is de toegang gratis. Er is gratis parkeergelegenheid voorzien. Ben je op zoek naar meer informatie? Surf dan zeker eens naar dutchaudioevent.nl.

Benieuwd wat je nog allemaal mag verwachten op het DAE? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden.

Verkooppunten van het merk roon