Kenwood Corporation brengt sinds 1941 degelijke consumentenelektronica op de markt. Zeker sinds de fusie met JVC wordt hun technologie steeds meer afgestemd op de diversiteit van de consumentenmarkt. Met de M-918DAB-H bieden ze een mooie, kwalitatieve HIFI-keten aan voor de zeer betaalbare prijs van 220 euro. Muziek afspelen via USB, de toepassing DAB+ en draadloos via bluetooth maakt deze HIFI-keten binnen zijn budget de moeite waard. 

Gebruiksgemak en compact

review Kenwood M-918DAB-H In de doos vinden we naast de M-918DAB-H, een afstandsbediening, een draadantenne en de handleiding. De eenvoud van de inhoud weerspiegelt zich volledig bij het installeren. De handleiding is totaal niet nodig om het toestel te installeren. Het verloopt allemaal super gemakkelijk. De speakers zijn voorzien van een kabel die je enkel nog op de versterker moet aansluiten. Echt plug-and-play. Gebruiksgemak staat duidelijk voorop.

Met slechts drie kabeltjes kan je genieten van je muziek. Geen spaghetti-toestanden met kabels en allerlei poortjes. De keten is zo gemaakt dat het bijna overal in je huis kan plaatsen. Zeker met het strakke design dat afgewerkt is met geborsteld aluminium, donkerkleurig hout en luidsprekerstof is het een pareltje om naar te kijken. Ik ben fan. 

Muziek afspelen hoe jij het wilt 

Naast de standaard FM-radio en afspelen via de CD-speler is het mogelijk om een USB-medium of een apparaat via AUX aan te sluiten. Wanneer je bij het installeren DAB+ activeert, voert het toestel onmiddellijk een scan uit. Dit duurt ongeveer tien minuutjes. Daarna zijn alle mogelijke DAB+-zenders beschikbaar en kan je met de afstandsbediening zonder problemen switchen tussen de verschillende zenders. Net zoals bij de gewone FM-radio kan je de zenders van DAB+ toekennen aan een bepaalde preset. Zowel mijn computer als mijn smartphone maken vlotjes verbinding met de M-918DAB-H waardoor het draadloos afspelen van audio via jouw toestel meteen door de speakers klinkt. 

review Kenwood M-918DAB-H 

Ben jij ook benieuwd naar het leuke design van deze sfeervolle radio van Kenwood? Bekijk dan zeker eens deze video wij hebben gemaakt over de M-918DAB-H.

Een lichte HIFI-keten met dynamisch en rijk geluid 

Graag benader ik enkele technische specificaties. De Kenwood M-918DAB-H wordt geleverd met twee speakers. De versterker biedt twee maal 50 Watt aan stereogeluid. Via de treble- en bass-knop kun je je geluid perfectioneren. Pop, rock, classic, jazz en flat zijn vooraf geprogrammeerde geluidsprofielen die je via de afstandsbediening kan activeren. Afhankelijk van het genre, kies je jouw voorkeur.

Het 2-wegspeakersysteem zorgt voor een helder, rijk geluid via de woofer van 130mm en een tweeter van 30mm. MP3- en AAC-bestanden kunnen via de USB (2.0) worden afgespeeld. De 4.1+EDR bluetooth-signalen kunnen tot 10m signaal uitsturen en ontvangen. Zowel voor DAB+ als FM-radio is het mogelijk om 20 zenders op te slaan in een preset. Met een totaalgewicht van 4,4 kg is het toestel daarenboven nog eens heel licht. Wanneer je graag muziek willekeurig afspeelt, pas je de shuffle-functie toe via de afstandsbediening. Luister je graag in stilte? Dat kan via de hoofdtelefoonuitgang. 

Lees ook


Review: Marantz SR7015Review Marantz SR7015

 


 

Ideaal voor in je woonkamer 

Met het bovenstaande allemaal op een rijtje is de Kenwood M-918DAB-H binnen zijn budget een leuk apparaat. Voor 220 euro krijg je een dynamisch, kamervullend geluid dat je kan afspelen via verschillende wegen. Het toestel is ideaal voor kleine ruimtes zoals appartementen en woonkamers. Wanneer je de M-918DAB-H in een (te) grote ruimte gaat gebruiken, vrees ik dat het toestel niet zijn optimale prestaties kan laten horen. Ik ben alvast fan van het toestel. Het is een echte aanrader voor consumenten die op zoek zijn naar een leuke, kwalitatieve, budgetvriendelijke HIFI-installatie.

Kenwood M-918DAB-H

€ 220,-
8.8

Prestaties

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

9.0/10

Pros

  • Modern design
  • Compact, weinig bekabeling, gebruiksvriendelijk (makkelijk te integreren)
  • Rijk, dynamisch geluid
  • Ideaal voor appartementen en woonkamers
  • Budgetvriendelijk

Cons

  • Niet ideaal voor grote ruimtes