LG Electronics zet opnieuw de standaard voor de TV-industrie met hun meest indrukwekkende premium televisie-line-up tot nu toe: met onder andere de OLED, QNED Mini LED en NanoCell TV’s. Daarmee upgrade LG hun vlaggenschip TV line-up met nieuwe technologieën en functies zoals een nieuw OLED-panel, een nieuw en geavanceerd lcd-panelstructuur, Quantum Nanocell kleur-technologieën gecombineerd met Mini LED achtergrondverlichting voor preciezere kleurvertoning en groter contrast.

“Onze toewijding om de lat in de sector hoger te leggen en de waarde voor de consument te verhogen, komt duidelijk naar voren in de 2021 LG OLED TV lineup.”

Aldus Park Hyoung-sei, voorzitter van de LG Home Entertainment Company. Dit nagelnieuwe portfolio is naar eigen zeggen de meest uitgebreide lijn van OLED TV’s tot dusver en biedt nieuwe modellen die voortborduren op hetgeen waar de gekende fabrikant om bekend staat en dat is een superieure beeldkwaliteit.

Ook zijn de nieuwe modellen beschikbaar in grotere maten dan de huidige lijn. LG’s nieuwste G1 series beschikt over OLED evo, de volgende genere in de evolutie van OLED TV technologie, met een grotere lichtopbrengst waardoor de helderheid beter is en afbeeldingen gedetailleerder worden weergeven.

LG’s nieuwste intelligente processor, de α(Alpha) 9 Gen 4 AI, verbeterd de prestatie van de nieuwe LG OLED TV modellen in de Z1, G1 en C1 series, LG QNED Mini LED TV modellen QNED99 en QNED95, en LG NanoCell TV modellen NANO99 en NANO95. De processor maakt gebruik van deep learning om upscaling te verbeteren.

Ook nog leuk om erbij te vertellen is dat de nieuwste processor ook voorzien is van AI Picture Pro waarbij objecten zoals gezichten en lichamen automatisch worden herkend. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen voorgronden en achtergronden, waarbij elk object afzonderlijk wordt verwerkt om de beelden meer driedimensionaal te maken.

Daarnaast zijn er nog veel meer leuke nieuwigheden die betrekking hebben op deze 2021 line-up. Met name een nieuwe versie van LG’s AI Sound Pro, een intuïtieve gebruikerservaring, een ingebouwde Game Optimizer, een lage input vertraging, een responstijd van 1 milliseconde, … en nog veel meer!

Uiteraard is deze lancering er gekomen naar aanleiding van de CES-beurs die momenteel virtueel plaatsvindt. Wil je graag op de hoogte blijven van al het laatste nieuws? Surf dan zeker even naar de website van LG.

Verkooppunten van het merk lg