Met trots presenteert T+A een nieuwe luidspreker binnen hun portfolio: maak kennis met de Criterium S 230. Dit model combineert het Symmetric Directivity System van hun Solitaire serie met de nieuwste generatie transmissielijntechnologie. Dit is het resultaat van veertig jaar ontwikkeling en ervaring. De Criterium S 230 luidsprekers zijn vanaf nu beschikbaar. De eerste leveringen worden verwacht in april 2024.

In een wereld waarin design en geluidsprestaties vaak als tegenpolen worden gezien, komt de Criterion S 230 van T+A om de hoek kijken. De bouwstenen van deze telg? Een verfijnd/elegant ontwerp, een audiofiele muziekweergave en een duurzame interne constructie.

Met zijn slanke vorm en elegante uitvoering integreert de Criterion S 230 moeiteloos in elke omgeving. Het is de perfecte belichaming van het merk: een unieke geluidsweergave die tot leven wordt gebracht in een tijdloos en elegant ontwerp.

Transmissielijn

In vergelijking met grotere luidsprekers maakt het kleinere interne volume van compacte luidsprekers het aanzienlijk uitdagender om krachtige en nauwkeurige bassen te genereren. T+A gelooft dat geluid en esthetiek geen tegenstellingen moeten zijn. Daarom hebben ze hun Transmissielijn-technologie verbeterd voor de nieuwe Criterion-serie. Er is werk gemaakt van een delicaat gevouwen en nauwkeurig berekende multi-resonatorstructuur.

Ontwerp en constructie

Als volgende luidspreker volgt de Criterion-serie T+A’s nieuwe designtaal van ‘klassieke moderniteit’. Een tijdloos kader vormt de basis voor de consistente toepassing van moderne ideeën. Zijn opvallend gebogen behuizing is geïnspireerd op het uiterlijk van de Art déco-stijl. Een unieke en tegelijkertijd sculpturale aanwezigheid in de ruimte die slim zijn ware afmetingen verbergt? De Criterion S 230 van T+A heeft het.

Symmetrisch directiviteitssysteem

Het volledige midden-hoge frequentiebereik van de Criterion-luidsprekers wordt overgebracht door een systeem van twee midrange-drivers die concentrisch geplaatst zijn rond een magnesium tweeter. Dit systeem, door T+A Symmetrische Directiviteit genoemd, werd voor het eerst gebruikt in de Solitaire S 430. Dit brengt nu het nauwkeurig gedefinieerde stralingsgedrag van de Solitaire-luidsprekers naar een nieuwe prijsklasse.

Door gebruik te maken van twee 12 cm Star-Stabilizer midrange-drivers, wordt de verplaatsing van elke individuele driver gehalveerd. Zo kan de de vervormingsfactor verminderd worden. De lineariteit vergroot.

Ben je benieuwd naar alle verdere details? Surf dan zeker eens naar de website van T+A en ontdek alles over de Criterion S 230.

Verkooppunten van het merk ta