Na de onthulling op CES 2024, zijn Sennheiser’s langverwachte MOMENTUM True Wireless 4-oordopjes nu eindelijk wereldwijd beschikbaar. De fabrikant kadert het als een ‘draagbare krachtpatser’ die voorzien is van meer dan een dozijn upgrades en toekomstgerichte technologieën zoals Snapdragon Sound Technology met Qualcomm aptX Lossless Technology, Auracast en ultralagelatentie-modus.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4Met de integratie van Snapdragon Sound Technology – inclusief Qualcomm aptX Lossless Technology, Auracast en ultralow latency mode, levert de MOMENTUM True Wireless 4 een geluidskwaliteit zonder compromissen te moeten maken. Deze oordopjes zorgen voor een weergaloze luisterervaring, aldus Sennheiser. Dit wordt gecombineerd met geavanceerde draadloze technologieën voor een betrouwbare verbinding.

De in-ears zijn gebouwd op het Qualcomm S5 Sound Gen 2-platform met Snapdragon Sound en ondersteuning voor aptX Lossless en aptX Adaptive Audio, terwijl Bluetooth LE Audio met LC3 en AURACAST binnenkort beschikbaar zal worden via een firmware-update.

Een brede ondersteuning voor draadloze technologieën is maar zo nuttig als de hardware die ze aandrijft. En ​MOMENTUM True Wireless 4 vervult die voorwaarde: het introduceert Qualcomm RF Front End (RFFE)-technologie op Sennheiser’s TrueResponse-transducertechnologie. Het verbeterde antenneontwerp creëert een hogere RF-gevoeligheid, verbeterde signaal-ruisverhouding en dynamische, rolwisselende snellere verbindingen, en zelfs een betere signaalcontinuïteit onderweg.

“Geluidskwaliteit zal voor onze klanten altijd een topprioriteit blijven, en we zien steeds meer vraag naar de toepassing ervan in de echte wereld.”

Dat zegt Frank Foppe, Sennheiser Product Manager. Wat betreft batterijduur: gebruikers kunnen tot 7,5 uur ononderbroken luisterplezier verwachten, uitbreidbaar tot maar liefst 30 uur dankzij de bijhorende oplaadetui. Met de snellaadmogelijkheid kan je na slechts 8 minuten opladen weer een uur lang genieten van jouw favoriete muziek. Het USB-C oplaadetui maakt het mogelijk om overal en altijd snel bij te laden.

Zes geïntegreerde microfoons verbeteren zowel de spraakopname als de efficiëntie van het Adaptive Noise Cancelling-systeem. Een snellere en sterkere reactie op de omgevingsgeluiden rondom jou als gebruiker? Check. Een adaptieve equalizer monitort de frequentiesamenstelling van inkomende audiostreams voor een consistentere sound over muziekgenres of contenttypes heen.

Het ontwerp van oordopje en nozzle is herzien. Het doel? Een betere bescherming bieden tegen oorsmeer. Zo kunnen audiofans zich verliezen in de geëvolueerde afstemming: een vloeiendere treble-respons gaat gepaard met een uitgebreide bas en moeiteloze prestaties in het middenbereik, typisch voor Sennheiser’s audiofiele hoofdtelefoons.

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4

De MOMENTUM True Wireless 4 is ondertussen verkrijgbaar in drie stijlvolle kleuren: Zwart Koper, Metallic Zilver en Grafiet. Deze telg gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 299,90 euro. De in-ears worden geleverd met een uitgebreide pasvormkit.

Verkooppunten van het merk sennheiser