Maak kennis met de UD-505-X, een dubbele mono USB DAC die voorzien is van een geïntegreerde en tevens volledig gebalanceerde hoofdtelefoonversterker. Daarmee brengt het Japanse Teac een opvolger uit voor hun reeds bestaande  UD-505, maar dan met het grote verschil dat er in de X-variant gebruik is gemaakt van ESS Sabre DAC-chips. Zo is elk kanaal bijvoorbeeld uitgerust met een chip van het type ES9038 Q2M.

De UD-505-X is, net zoals zijn ‘voorganger’, een belevingsapparaat dat voorzien is van enkel en alleen hoogwaardige audio-ontwerpconcepten. Combineer dat met de tientallen jaren audio-ervaring van Teac en het design dat qua grootte opgevat is in een A4-formaat (wat betreft grondoppervlak), en je komt al vliegensvlug uit op de UD-505-X.

“Condensed high-end audio design philosophy and audio design know-hows learned from over 6 decades of our experience in a small cabinet as small as an A4-sized footprint.”

In het ‘vorige model’, de Teac UD-505, werd gebruik gemaakt van DAC-chips die werden gemaakt door AKM. Maar we vermoeden dat door de brand die er ongeveer een jaar geleden ‘zijn gang is gegaan’, ze hoogstwaarschijnlijk nog steeds problemen ondervinden met de productie van hun welbekende DAC-chips. Met de komst van hun nieuwste model, de UD-505-X, maken ze gebruik van de ESS Technology chips. Meer bepaald de ES9038 Q2M zoals eerder al gezegd.

Lees ook


Asahi Kasei MicrodevicesChipfabriek van het Japanse AKM is afgebrand

 


 

Los van het feit dat er een ander type van chips zijn gebruikt voor het ‘DAC-gedeelte’, is er niet zo gek veel verandert aan de UD-505-X. Deze DAC én hoofdtelefoonversterker in één kan ‘overweg’ met 22,5 MHz DSD-signalen en 32 bit/768 kHz PCM-formaten.

Teac UD-505-X

Zoals je al kon zien op bovenstaand plaatje zijn er natuurlijk heel wat ‘fysieke aansluitmogelijkheden’ voor hoofdtelefoons beschikbaar. Maar ook aan de draadloze muziekliefhebbers is gedacht. Zo is het zelfs mogelijk om te ‘connecten’ via bluetooth. Hierbij wordt er ondersteuning geboden voor AAC, SBC, LDAC en aptX HD. Klaar om te genieten van hoogwaardige draadloze audiostreaming?

De UD-505-X van Teac zal te verkrijgen zijn in een zwarte of zilveren uitvoering. Het is nog niet duidelijk wat de adviesprijs zou zijn of wanneer dit exemplaar zijn ‘blijde intrede’ zou maken in de Benelux.

Ben je benieuwd naar alle verdere kenmerken die Teac’s UD-505-X erg typeren? Surf dan zeker eens naar de productpagina en kom er alles over te weten.

Verkooppunten van het merk teac