Binnen het portfolio van Necto Systems, fullservice leverancier van AV-producten en domotica, valt onder andere het merk Trivum Audio. Het bedrijf laat alvast weten dat het nieuwe vlaggenschip bekend is: de SC344m. Dit betreft, kort gezegd, een zeer uitgebreide audiospeler voor meerdere zones. Het product biedt heel wat verschillende mogelijkheden op vlak van ‘custom install’. En dat alles voor een zeer voordelige prijs. Klinkt alvast heel mooi.

Moest je minder bekend zijn met Trivum Audio, de fabrikant is ongeëvenaard op het gebied van geavanceerde en intuïtieve oplossingen (audio) voor zowel gebouwen als woningen. Het productaanbod is erg breed. Gaande van krachtige ‘standalone’ streaming muziekspelers tot uitgebreide t3OS MultiRoom systemen. Al dan niet in combinatie met de fraaie speakers die geschikt zijn voor inbouw.

Zoals eerder gezegd betreft de Trivum Audio SC344m een audiospeler die meerdere zones kan aansturen. Wat speciaal is bij dit model is dat je hem kan monteren met de aansluitingen naar voor zodanig dat je kabels eenvoudig kan patchen indien nodig. Voorts heeft de unit een DSP ingebouwd die eenvoudig in te stellen is. De SC344m kan genieten van verschillende koppelmogelijkheden. Een naadloze integratie bijvoorbeeld met native KNX? Absoluut!

“The SC344m is a complete multiroom system for 4 rooms: amplifier, sources, control: all professionally in a 19″ capable housing, in which a large number of connection options are provided in addition to the integrated power supply unit.”

Met de standaard 4 versterkte zones, in een compacte behuizing (19 inch), en de ruime hoeveelheid aan automatiseringsmogelijkheden, verslaat hij met gemak alle concurrentie. Aldus Necto Systems.

Maar wat heeft deze SC344m zoal te bieden op muzikaal vlak? Een belangstellende kan rekenen op 4 ingebouwde 44,1 kHz 24 bit streamsources (MP3, AAC, FLAC, M4A, WMA, WAV, ALAC). Er zijn 4 ingebouwde DAB+/FM tuners beschikbaar. Qua connectiviteit heeft een trotse eigenaar alvast niet te ‘klagen’. Hieronder een overzicht van de beschikbare aansluitingen:

  • 4 x Line in- en uitgangen (voor bijvoorbeeld subwoofers en/of extra versterking)
  • 2 x USB-C Trivum AudioBus ingangen
  • 4 x USB-C Trivum AudioBus uitgangen
  • 1 x RJ-45 aansluiting (netwerk)
  • 8 x trigger uitgangen
  • 1 x IF-aansluiting voor DAB+/M antenne
  • 1 x cloverleaf ingang voor netspanning (voeding is geïntegreerd)

Er zijn 4 geïntegreerde versterkers voorzien die 8 x 30 Watt bij 4 Ohm leveren (4 x stereo). De Trivum Audio SC344m beschikt over een OLED status display. Er zijn 2 x 19″ houders  voor montage aan de voor- of achterzijde. Het apparaat is 43,5 x 6,5 x 25,4 cm groot. De behuizing is gemaakt van staal. Dit betreft een zeer fraai product dat overigens tevens zeer goed in de markt staat met een ‘schappelijke adviesprijs’.

Benieuwd naar meer? Je leest er alles over op de productpagina.