Félix Avalos van Fono Acustica was op bezoek bij Belhifi in Meise, waar het merk verkocht wordt. In een erg boeiend interview vertelt hij over Fono Acustica, de filosofie achter het merk en wat hem ertoe dreef het merk op te richten.

In het interview maak je kennis met Félix Avalos, de Managing Director en designer van Fono Acustica. Dit topmerk van high endkabels kent haar thuisbasis in een klein stadje op honderd kilometer afstand van het Spaanse Sevilla. Negen jaar geleden begon het succesverhaal van Fono Acustica, en dat bewijzen talloze testen en recensies die tot op vandaag blijven volgen.

Bij Fono Acustica draait alles om het maken van unieke en kwaliteitsvolle kabelproducten die zorgen voor een ongekende kwaliteit in geluid. Felix vertelt over de eerste reeks Harmonico, die zeer goed werd onthaald. Verder krijg je ook informatie over de instapreeks Allegro en de nieuwe Virtuosolijn die verkrijgbaar is bij Belhifi in Meise.

Avalos licht verder ook de gebruikte materialen toe. Fono Acustica hecht erg veel waarde aan hoogwaardige materialen die goed geleiden. Félix legt ook uit dat dit wetenschappelijk meetbaar is. Daarom maakt Fono Acustica hun gebruikte allooi volledig zelf en koopt niets aan. Om de kwaliteit te garanderen luistert Félix bovendien zelf naar zijn producten, en wil er zo voor zorgen dat de eindgebruiker volledig op kan gaan in de muziek en de installatie vergeet. Muziek is emotie, een gevoel en uiteindelijk erg persoonlijk. De keuze van connectoren baseert Avalos op het beste resultaat met in combinatie met zijn producten.

“Er is geen nummer 1 in onze sector, want muzieksmaak en wat goede klank is, is erg persoonlijk.”

Félix maakte uiteindelijk de stap van eindgebruiker naar producent voor enkele specifieke redenen en frustraties. Onder andere had hij het gevoel dat een kabel van duizend euro hem geen “gevoel van 1000 euro” kon geven, en dus wilde hij hier zelf voor gaan zorgen.

“Bij Fono Acustica merk je dat muziek een gevoel, een emotie is. Met deze filosofie maken wij al onze producten, en dat zorgt voor een ongekende muziekervaring.”

Bekijk hier het volledige interview.

Verkooppunten van het merk fono-acustica