iFi’s DC Blocker verscheen nog maar net op de ‘audiomarkt’ of het is alweer tijd voor hun nieuwste telg: de iFi ZEN DAC V2. Nu ja, volledig nieuw is ie niet want het is de opvolger van hun bekroonde hi-res USB DAC / hoofdtelefoonversterker. Versie 1 zeg maar.

De Britse fabrikant kwam eerder in 2019 al op de proppen met hun ZEN DAC. Een compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker in één. Nu is het dus tijd voor een volgende generatie (V2). Chill out. At home. In the office. Zo klinkt het bij iFi.

Aan de buitenkant is er niet veel veranderd. De behuizing, gemaakt van aluminum, is nog steeds 15,8 x 10 x 3,5 centimeter groot. De belangrijkste aanpassen? Die vinden we terug onder ‘de motorkap’.

“This ZEN DAC V2 is the same award-winning hi-res USB DAC/headphone amp as before but with added oomph!”

Zo is de ‘digital engine’ geüpgraded van een 8-core XMOS-chip naar een 16-core-chip. Uiterst capabel en toch superbetaalbaar. Maar liefst een verdubbeling van de processorprestaties. Verder biedt de ZEN DAC V2 ondersteuning voor PCM, DXD tot 32-bit / 384 kHz, DSD256 en MQA. Dankzij het True Native Burr-Brown-chipontwerp blijft DSD ‘bit-perfect’.

Het belevingsapparaat is compact genoeg om te gebruiken als een USB DAC / versterker op jouw bureau en stijlvol genoeg om te gebruiken in combinatie met met jouw favoriete actieve luidsprekers of versterker. Voor het design kan je alvast eens een kijkje nemen naar onderstaande plaatjes.

Benieuwd naar meer? Je ontdekt alles over de ZEN DAC V2 op de website van iFi.

Verkooppunten van het merk ifi-audio