Gisteren kon je het hier al lezen, maar sinds vandaag is het officieel. Apple heeft op het jaarlijkse Apple Event, dat vandaag plaatsvond in San Francisco, de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus uitgebracht.

De iPhone X, uitgesproken als “iPhone ten”, is volgens CEO Tim Cook de grootste sprong voorwaarts sinds de eerste iPhone. Het model heeft een 5,8 inch Super Retina OLED-scherm met een resolutie van 2436 x 1125 pixels en 458 ppi. Dat is de grootste pixeldichtheid ooit in een iPhone. Het scherm heeft verder een contrastratio van 1 000 000:1 en 3D Touch display met Apple TrueTone. De iPhone X ondersteunt trouwens Dolby Vision en HDR10.

Zoals verwacht heeft de X geen centrale knop meer voor een full-screen ervaring. Er is een nieuwe Face ID-technologie zodat je je telefoon kan ontgrendelen door ernaar te kijken.

De iPhone X is zal te koop zijn in space grey of zilver en in 64GB of 256GB. Zoals je al dacht, zal dit ook de duurste iPhone ooit worden: 1100 euro voor 64GB-versie.

Daarnaast heeft Apple nu ook de iPhone 8 en 8 Plus uitgebracht. De 8 heeft een scherm van 4,7 inch, de Plus voert dit op naar 5.5 inch. Het nieuwe design omvat voor beide modellen een glazen voor- en achterkant versterkt met staal en koper. Volgens Apple zelf is dit het sterkste ontwerp voor een smartphone. Bovendien is het stof- en waterdicht. Er zijn nieuwe ingebouwde speakers die tot 25% luider kunnen dan die van de iPhone 7 en hier wat extra bas aan toevoegen. Beide modellen hebben een nieuwe A11 bionische chip die sneller en efficiënter is dan de A10 chip van de iPhone 7. Een bijkomende primeur is de Apple GPU die dertig procent sneller zou zijn.

Wil je foto’s of filmpjes maken, kan dat met behulp van de 12MP lens. Deze heeft nu een snellere autofocus in slechte lichtomstandigheden en een nieuwe kleurenfilter. De 8 Plus heeft bovendien 12MP dual camera’s met beeldstabilisatie. De modellen zijn volgens Apple ook in staat tot de beste videobeelden. Je kan filmen in 1080p HD aan 240fps.

De iPhone 8 en 8 Plus zullen te bestellen zijn vanaf 15 september. Qua kleuren heb je de keuze uit silver, space grey of een nieuwe gouden finish. Er is een versie van 64GB en eentje van 256GB. Deze eerste versie betaal je in de vorm van de iPhone 8 700 dollar, de iPhone 8 Plus van 64GB kost 800 dollar. Vanaf 22 september mag je ze in je bus verwachten.

Verkooppunten van het merk apple