Microsoft heeft een hele reeks gamingmonitoren aangekondigd. Nee, niet zomaar monitoren, maar monitoren die gemaakt zijn om een perfect beeld te garanderen als je deze aansluit op je Xbox Series X en Series S.

Monitoren speciaal gemaakt voor je Xbox. Geweldig toch? Deze monitoren hebben dan ook de naam gekregen ‘Designed for Xbox’. Maar wat zorgt er nu voor dat ze zo perfect zijn voor je spelconsole? De beeldschermen ondersteunen HDMI 2.1 en bieden je een hogere ‘Variable Refresh Rate (VRR)’ aan voor betere en vloeiendere graphics. Hierdoor heb je een veel beter beeld en mis je geen enkele vorm van actie door eventuele haperingen in het beeld.

Microsoft heeft, om deze monitoren te realiseren, de afgelopen twee jaar samengewerkt met drie fabrikanten. Niet de eerste de beste natuurlijk. Wel toonaangevende fabrikanten die al zeer goed thuis zijn in de markt van beeldschermen en dus maar al te goed weten hoe ze die belevingsvolle ‘beeld-ervaring’ tot bij jou kunnen brengen.

Deze zijn Philips, ASUS en Acer. Ze hebben dit gedaan zodat gamers optimaal gebruik kunnen maken van hun Xbox Series X en Series S. HDMI 2.1 inbegrepen. Enkele van deze monitoren worden ook nog gelabeld met een ‘Gaming Features for Xbox’-badge.

Al drie monitoren hebben de eer gehad om deze badge te mogen ontvangen: de 55-inch Philips Momentum 559M1RYV, de 43-inch ASUS Strix Xbox Edition Gaming Monitor XG43UQ en de 28-inch Acer Xbox Edition Gaming Monitor XV282K KV.

Laten we deze drie monitoren eens onder de loep nemen. Allereerst hebben we het Philips-model voorzien van een ingebouwde Bowers & Wilkins soundbar. Perfect om te genieten van een prachtig geluid in combinatie met een uitstekend beeld. Zo game je in 4K bij 120 Hz, geniet je van AMD Freesync Premium Pro voor HDR-gaming met een lage latentie en heb je er nog leuke ‘verlichting’ bij dankzij Philips’ Ambiglow technologie.

Lees ook


Phillips OLED+ 984 TVReview: Met de OLED+ 984 zet Philips een prachtige 4K OLED TV in de markt, eentje met een enorme beleving

 


 

De volgende op de lijst is de monitor van Asus. Ook hier krijg je een beeldscherm om ‘u’ tegen te zeggen. 4K bij 120 HZ, AMD Freesync Premium Pro en DisplayHDR 1000-certificering waar je levensechte kleuren mee te zien krijgt. Niet te missen.

De laatste is de Acer-monitor. Net zoals bij de twee voorgaande modellen krijg je hier een 4K beeld bij 120 Hz en geniet je van de DisplayHDR 400-certificering. Daarnaast is er een zeer snelle responstijd van 1 ms. Deze monitor krijgt als extra nog een certificaat. Als het ware een ‘TUV/Eyesafe-certificaat’. Hierdoor zouden de ogen van gamers minder belast worden tijdens lange gamesessies.

Drie mooie monitoren al en ook nog eens perfect geoptimaliseerd voor je Xbox Series X en Series S. Neem zeker eens een kijkje op de website van Xbox om er alles over te weten te komen.

Verkooppunten van het merk philips