Er circuleerden de afgelopen maanden al wel wat geruchten dat Netflix zou komen aanzetten met iets gloednieuws op hun streamingplatform. En nu zijn die geruchten officieel bevestigd. Laten we voorop stellen dat ze bij Netflix ervan houden om jou te entertainen. Daarom zijn ze enorm verheugd om aan jullie voor te stellen: Netflix Games. Vanaf heden kan jij als abonnee, naast het bekijken van je favoriete films en series, kiezen uit 5 games die jij op je Android smart device kan spelen. 

Heb je een voorkeur voor Stranger Things (1984 – BonusXP), Stranger Things 3: The Game (BonusXP), Shooting Hoops (Frosty Pop), Card Blast (Amuzo & Rogue Games) of Teeter Up (Frosty Pop)? De keuze is volledig aan jou. Iedereen met een Netflix-abonnement kan deze games spelen. Maar opgelet: (voorlopig) is het alleen mogelijk om te profiteren van dit leuke ‘extra’ indien je beschikt over een Android-apparaat.

“Whether you’re craving a casual game you can start from scratch or an immersive experience that lets you dig deeper into your favorite stories, we want to begin to build a library of games that offers something for everyone.”

Aldus Netflix. De gerenommeerde streamingservice voegt er aan toe dat dit nog maar het begin is van een geweldige game-ervaring. Of Netflix plannen heeft om de concurrentie met ‘wereldspelers van formaat’ zoals PlayStation of Nintendo aan te gaan? Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Netflix Games

Wat wel als een paal boven water staat, dat is het feit dat de bibliotheek met games veel groter zal worden op termijn. Nog even geduld dus. Iedereen met een Netflix profiel kan de games downloaden en vervolgens spelen op zijn eigen smartphone (Android). Met uitzondering van personen die een kinderprofiel hebben.

Lees ook


Netflix Spatial AudioNetflix die ook Spatial Audio ondersteund voor gebruikers van iOS 14?

 


 

Benieuwd hoe je kan profiteren van Netflix Games? Op het Twitter account van Netflix NL wordt het haarfijn voor je uitgelegd. Ze laten ook weten dat het gaat om een update die geleidelijk aan wordt uitgerold. De boodschap luidt dus als volgt: wees geduldig en update de app van zodra het kan.