Apple heeft beslist dat iTunes zal verdwijnen, en sindsdien draaiden de geruchtenmolens op volle toeren. Het was namelijk niet duidelijk wat er zou gebeuren met de bestaande iTunes-bibliotheken wanneer de nieuwe macOS Catalina uitkomt.

Apple heeft nu officieel laten weten wat er gaat gebeuren met je huidige aangekochte bestanden.

Apple zegt: “macOS Catalina maakt het sneller en eenvoudiger om toegang te krijgen tot al je ‘geripte’ of geïmporteerde muziek, gekochte media en meer. De nieuwe apps organiseren je media net als dezelfde apps op iOS.’ Klinkt als een geval van nieuwe apps, maar dezelfde bibliotheek.

Apple Music, Apple TV en Apple Podcasts zullen nog steeds de relevante inhoud overnemen. Afspeellijsten gemaakt in iTunes? Apple Music. Films gehuurd of gekocht op iTunes? Apple TV. Podcasts waarop is geabonneerd? Apple Podcasts. Als je films wilt kopen of huren, gebruik je de Apple TV-app voor Mac.

De iTunes Store zal nog steeds beschikbaar zijn om muziek te kopen op Mac, iOS, pc en Apple TV.

Heel goed nieuws: iTunes-cadeaubonnen en iTunes-tegoeden worden bijgehouden en kunnen worden gebruikt met de nieuwe apps en de App Store.

Back-up, herstel en synchronisatie voor iPhone/iPad/iPod gaan naar Finder, wat ons ook een gemakkelijkere drag-and-drop-optie zou moeten bieden als het gaat om het overbrengen van bestanden.

Naast de drie nieuwe apps bevinden audioboeken die u hebt gekocht bij iTunes zich nu in de bijgewerkte Apple Books-app en gebruikt u Apple Books om in de toekomst audioboeken te kopen.

Er is nog geen officiële releasedatum vrijgegeven voor de nieuwe macOS Catalina.

Verkooppunten van het merk apple