Dynaudio blaast de audiofielenwereld nieuw leven in tijdens het High-End München evenement. Dit jaar onthullen ze vier nieuwe producten: aanvulling bij Heritage Collection, nieuwe Confidence luidspreker, een super-Contour en een ‘Japandi’ samenwerking. Tijdens het evenement zullen er ook enkele nieuwe ontwikkelingen op gebied van immersive audio en carfi gepresenteerd worden.

Heritage Collection – Contour Legacy

Dynaudio ContourLegacyDynaudio vult zijn Heritage Collection aan met de Contour Legacy. Deze vloerstaande luidspreker brengt een ode aan de iconische designs uit de jaren ’80 en ’90, maar met de modernste technologieën. De Contour Legacy beschikt over de Esotar 3 soft-dome tweeter, twee 18cm woofers die hun oorsprong vinden in de Evidence serie, en een zorgvuldig samengesteld wisselfilter. Elke speaker is handgemaakt in Denemarken met een afwerking van duurzaam American Walnut. Opgelet, het is maar beschikbaar in beperkte oplage van 1000 stuks.

Confidence 20A – Active luidspreker

Dynaudio Confidence20ADe nieuwste toevoeging aan de Confidence-serie is de Confidence 20A, een actieve luidspreker. Het is eenvoudig te gebruiken: sluit gewoon je voorversterker aan en het is klaar voor gebruik. In de voet van deze luidspreker zit een verborgen versterker, maar ook alle bedieningseleementen. Het design is zowel elegant als simpel.

Je kunt genieten van het meest zuivere geluid. De sample-rate conversion functie kan worden uitgeschakeld, waardoor het signaal zo min mogelijk wordt bewerkt. Het aanzetten ervan is de tegenovergestelde optie, waardoor er compatibiliteit is met digitale bronnen.

Contour 20 – Zwart exemplaar

Dynaudio Contour20De Contour 20 heeft een complete make-over ondergaan en is nu verkrijgbaar als Black Edition, een premium versie van het origineel. Deze bijzondere editie is uitgerust met een upgrade naar de Esotar 3 tweeter, bekend uit Dynaudio’s Heritage Collection en de topklasse Confidence luidsprekers. De woofer heeft een krachtigere motor en spider gekregen, terwijl ook het wisselfilter volledig vernieuwd is. Elk detail van de Contour 20 is zorgvuldig bekeken en verbeterd. De luidspreker zal verkrijgbaar zijn in een strakke, diepzwarte hoogglansafwerking.

Japandi Samenwerking – The Bookshelf

The Bookshelf is een prachtig resultaat van het samensmelten van Deense en Japanse ontwerptradities. Beide landen omarmen een ethos van eenvoud, eerlijke materialen en een waardering voor vakmanschap.

Het model is vervaardigd duurzaam Japans eiken, afkomstig uit Hokkaido, en verfijnd bij Karimoku in Japan. Het heeft een hoog aaibaarheidsgehalte door de elegant afgeschuinde randen. Met Dynaudio’s beste Esotar 3 tweeter en dezelfde mid/laag-unit als de Confidence 20 luidspreker, biedt het een uitstekende geluidskwaliteit. Het interne ontwerp omvat een traditioneel Dynaudio wisselfilter. De productie is beperkt; slechts kleine hoeveelheden worden per jaar verwacht, waardoor The Bookshelf een zeldzaam en exclusief stukje vakmanschap is.

High-End München

Met de bovenstaande vier nieuwe producten zet Dynaudio opnieuw de standaard voor high-end audio. De presentatie op High-End in München is slechts een voorproefje van wat later dit jaar verwacht kan worden wanneer deze modellen officieel worden gelanceerd. Voor iedereen die geïnteresseerd is in audiofiele innovatie, biedt Dynaudio een niet te missen ervaring. Houd de prijzen en beschikbaarheidsdetails in de gaten tijdens de show.

Naast de reeds aangekondigde producten, presenteert Dynaudio ook de nieuwe Core Professionele Studio monitoren in München, waaronder de Core 5 en Core Sub Compact. Daarnaast kan je het Evidence Sound-systeem in de Yangwang U8 Luxury off-roader ervaren. Dit alles maakt Dynaudio’s aanwezigheid op het evenement de moeite waard.

Verkooppunten van het merk dynaudio