Met de zomer in aantocht, en het seizoen voor buitenactiviteiten voor de deur, lanceert Bose een aantrekkelijke optie voor muziekliefhebbers die onderweg zijn: de SoundLink Max. Deze nieuwste toevoeging aan de SoundLink-lijn van Bose positioneert zich als een serieuze concurrent van de Sonos Move 2 en belooft een combinatie van robuustheid en uitmuntende audioprestaties.

De SoundLink Max, die opvalt door zijn indrukwekkende afmetingen van meer dan 26 cm in breedte en een gewicht van ruim 2 kg, biedt een uitzonderlijke geluidskwaliteit. Dankzij Bose’s Articulated Array-technologie, die drie front-facing drivers combineert met twee speciaal ontworpen passieve radiatoren, levert de luidspreker basprestaties die je niet zou verwachten gezien zijn compacte formaat.

Gebouwd voor duurzaamheid, is de SoundLink Max uitgerust met een gepoedercoate, met siliconen omhulde stalen behuizing die zowel corrosie als UV-straling weerstaat. Deze speaker is bovendien IP67-geclassificeerd, wat betekent dat hij volledig water- en stofdicht is, ideaal voor buitengebruik.

Een verwijderbaar touwhandvat maakt het gemakkelijk om de speaker mee te nemen, en er is ook een optionele schouderriem beschikbaar voor wie de voorkeur geeft aan een over-de-schouder draagwijze. De ingebouwde oplaadbare batterij biedt tot 20 uur afspeeltijd, meer dan voldoende voor een lange zomeravond buiten. De USB-C-poort van de luidspreker maakt het zelfs mogelijk om mobiele apparaten zoals smartphones of tablets op te laden.

Wat connectiviteit betreft, ondersteunt de SoundLink Max Bluetooth 5.3 en codecs zoals SBC en AAC, terwijl Snapdragon Sound zorgt voor aptX Adaptive-compatibiliteit en verbeterde connectiviteit met Android-apparaten. Gebruikers kunnen de sonische balans van de speaker naar wens aanpassen via de instelbare EQ-instellingen in de Bose-app.

De Bose SoundLink Max zal beschikbaar zijn voor £399 / $399, met een officiële verkoopstart op 4 juni. Pre-orders beginnen op 14 mei via de Bose-website. Dit maakt de SoundLink Max een topkeuze voor wie deze zomer op zoek is naar een premium draagbare luidspreker die zowel krachtig als duurzaam is.

Verkooppunten van het merk bose