De C 658 BluOS Streaming DAC van NAD Electronics kan nu ook uitgerust worden met de kamercorrectiesoftware van Dirac Research. De softwareupdate zorgt ervoor dat Dirac Live beschikbaar is voor alle C 658-gebruikers.

Dirac Live meet de energie en de tijd die het kost voor zowel directe als weerkaatste geluidsgolven om van de luidsprekers naar een door de gebruiker bepaald luistergebied te gaan, van waar het precieze filters berekent om het negatieve te neutraliseren. Het resultaat is een bijna perfecte compensatie van de akoestische anomalieën van de ruimte zonder de inherente geluidskarakteristieken van het audiosysteem te veranderen.

“Luidsprekerplaatsing is moeilijk om goed te krijgen”, legt Cas Oostvogel, NAD Electronics Product Manager, uit. “Je bent beperkt door praktische zaken als het openlaten van deuren, het plaatsen van andere meubels en de locatie van stopcontacten. Dirac Live doet in essentie het zware werk om je muziek te laten klinken alsof je luidsprekers ideaal zijn geplaatst.” De C 658 bevat een microfoon zodat gebruikers hun luisteromgeving kunnen kalibreren met de eigen app van Dirac, beschikbaar voor desktop-, iOS- en Android-apparaten. Er kunnen maximaal vijf verschillende luisterprofielen worden opgeslagen.

De C 658 heeft een microfoon, zodat gebruikers hun luisteromgeving kunnen kalibreren met behulp van de eigen app van Dirac, beschikbaar voor desktop-, iOS- en Android-apparaten. Er kunnen maximaal vijf verschillende luisterprofielen worden opgeslagen.

Robuuste bedieningselementen voor toon- en kamercorrecties zijn toegankelijk via de Dirac-app, terwijl de BluOS Controller-app basisbedieningen bevat, waarmee een gebruiker filters kan selecteren, subwoofer-crossoverinstellingen kan aanpassen of Dirac eenvoudigweg kan uitschakelen.

Dirac Live zal deze compensaties tot 500 Hz uitvoeren. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in kamercorrectie over het hele frequentiebereik, kunnen eenvoudig upgraden naar Dirac Live Full.

Verkooppunten van het merk nad