Komend weekend kunnen muziekliefhebbers hun hart weer ophalen bij de New Music High-end Innovation Show in Brussel op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Ook het franse audiobedrijf – met als slogan ‘Produits Fabriqué en France’ – ATOLL zal aanwezig zijn op de beurs, ze presenteren daar zelfs exclusief hun Benelux première.

De fabrikant van onder andere streamers, versterkers, DAC’s, … zal dit weekend de Signature-versies voorstellen aan het grote publiek van de ATOLL geïntegreerde versterkers IN50, IN80 en IN100.

Atoll IN100
ATOLL IN100 en ATOLL CD100

Met de komst van de nieuwe varianten heeft het bedrijf verschillende verbeteringen aangebracht. Zo hebben ze bijvoorbeeld van verscheidene componenten de kwaliteit verbeterd.

  • Toevoegen van linkcondensatoren
  • Aanpassen van de thermische beveiliging
  • Gebruik gemaakt van dubbelzijdige nikkel en gouden printplaat
  • Verbeteringen aangebracht wat betreft de koeling door het ontwerp aan te passen

Wat wel hetzelfde gebleven is, is dat er nog steeds de phonokaarten P50 en P100 beschikbaar zijn in de nieuwe Signature versies. Deze kaarten kunnen toegevoegd worden als aanvulling op een digitale kaart. Hetzelfde geldt voor de IN200 Signature.

  • SPDIF 2 optische en 2 coax ingangen of
  • Digitale inputs : met 2 coax, 2 optische, 1 USB en 1 Bluetooth

Signature CD-spelers zijn volgens de Franse audiofabrikant gevoelig geëvolueerd. Momenteel zijn ze uitgerust met het TEAC CD-mechanisme en hebben ook een aantal onderdelen aan boord die ontwikkeld zijn voor de CD200 Signature. Bovendien hebben ze ook een OLED-schermpje aan boord waarvan het energieverbruik niet al te hoog is. Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van lineaire voedingen en discrete componenten audio fasen. Optioneel zijn er ook nog een aantal extra componenten beschikbaar om de installatie uit te breiden. Dit is ook compatibel voor de CD200 Signature.

  • 1 digitale ingangskaart met 1 coaxiale ingang
  • 1 optische ingang en 1 USB-ingang (24/192 asynchroon)

Alle modellen zijn te verkrijgen in een geanodiseerd zwart of aluminium, zilveren (aluminium) afwerking, gelukkig betaal je voor 1 van deze opties niets extra. Voor meer informatie over de ATOLL Signature-productlijn kan je terecht op de website van de audiofabrikant.

Verkooppunten van het merk atoll