Como Audio is ondertussen al het derde audiobedrijf van Tom DeVesto. De grote focus blijft echter bij radio’s liggen. Zo brengt hij de Solo en Duetto naar buiten via Kickstarter. Beiden zijn FM radio’s, maar hebben ook een DAB en bluetooth functie.

Tom DeVesto is ondertussen begonnen aan zijn derde audiobedrijf genaamd Como Audio. Voorheen startte DeVesto met Cambridge SoundWorks, later richtte hij ook Tivoli Audio op. Nadat die laatste werd verkocht aan het Canadese Serruya Private Equity begon de man met een nieuw idee. Nu zit de man comfortabel bij zijn eigen Como Audio en presenteert ons na een jaar al twee nieuwe producten: de Solo en Duetto FM radio’s.

De Solo is het kleinste model dat Como te bieden heeft. De radio beschikt naast FM ook over een DAB en DAB+ functie. Daarbij komt ook nog een aptX bluetooth functie bij kijken waarmee je naar een van de duizenden internetradio’s kan luisteren of muziek kan streamen. Op draadloos vlak kan de Solo ook een DLNA verbinding maken. Bovendien is de radio compatibel met zowel Google Cast als Amazon Dot. Het toestel kan artiesten en nummers ook weergeven op een display van 7 cm. Voor zijn versterking gebruikt de Solo een 60 W RMS digitale versterker. Daarnaast bezit het toestel nog een subwoofer van 8 cm en een 20 mm tweeter. Verder bezit de Solo nog een voice coil, twee alarmen en beschikt over enkele DSP-instellingen.

De verschillen tussen de Solo en Duetto zijn dun gezaaid. Het belangrijkste onderscheid vindt je in de grootte en het feit dat de Solo maar beschikt over één set drivers. De Duetto heeft drivers aan beide kanten van de radio staan en lijkt eerder op een kleine boombox dan een radio. De extra drivers staan er wel met reden, want die moeten ervoor zorgen dat een hele kamer met geluid wordt gevuld. Ook het kleurendisplay van de Duetto is groter met zijn 8 cm. Bovendien is het grotere toestel bruikbaar voor een multiroom set-up en kan je alles besturen via de Como app.

Beiden modellen komen in een houtkleur of witte lak. De Solo zal je $299 (€262) kosten wanneer ze in oktober verschijnen op de markt. Op Kickstarter kan je dit model nu bestellen voor $200 (€175), een stevige korting dus. De Duetto kan je voorlopig wel enkel via Kickstarter bestellen. Het grotere toestel kan je te pakken krijgen bij donaties vanaf $275 (€240). Meer informatie vindt je op de Kickstarter-pagina van Como Audio.

Verkooppunten van het merk como-audio