Maak kennis met het nieuwste product binnen het segment van het Franse Advance Paris: de WTX-1100. Een bluetooth-adapter met een hoge resolutie die garant staat voor de best mogelijke draadloze geluidskwaliteit.

De WTX-1100 maakt het mogelijk om vanaf je laptop, tablet of smartphone draadloos muziek te streamen naar jouw muzieksysteem in een resolutie van maar liefst 24 bit bij 48 kHz. Dit is o.a. te danken aan het aptX HD protocol. De ontwerpers hebben de WTX-1100 zo gemaakt dat vervorming en ruis zoveel mogelijk achterwege wordt gelaten. Klaar voor het muzikale genot?

Natuurlijk integreert deze bluetooth-adapter het beste met de eigen producten van Advance Paris, maar het is uiteraard mogelijk om zowat elke installatie te koppelen met de WTX-1100. Dat kan gedaan worden via zowel de analoge als digitale uitgangen (coax en optisch).

“Simplicity and performance characterize our new WTX-1100 Bluetooth compatible receiver. Incorporating aptX HD, our WTX-1100 has been designed to meet the growing demand for high definition audio. This improved codec supports 24-bit music quality via Bluetooth so audiophiles can hear the smallest details of their music.”

Aan de binnenkant is er verrassend genoeg geen gebruik gemaakt van de ‘gestandaardiseerde’ DAC die zich normaal bevindt in de Qualcomm-chipset. De fabrikant heeft geopteerd voor de CS4344 DAC (24 bit bij 192 kHz) van Cirrus Logic.

Verder is het apparaat downwards compatibel met oudere Bluetooth-protocollen. Heeft jouw installatie met andere woorden dus geen aptX HD ingebouwd? Dan kan je toch nog draadloos blijven genieten van jouw favoriete muziek, helaas wel in een iets lagere kwaliteit.

De WTX-1100 is leverbaar voor een adviesprijs van 229 euro. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden? Of weet je nog niet zeker of dit wel het ideale apparaat voor jouw systeem? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Advance Paris.

Verkooppunten van het merk advance-paris