De Roksan Attessa line-up, een gloednieuw portfolio van het gekende audiomerk Roksan dat bestaat uit maar liefst 4 modellen. Maak kennis met de Attessa Turntable, Attessa Streaming Amplifier, Attessa Integrated Amplifier en als kers op de taart: het Attessa CD Transport.

“Fully developed in-house in the UK, the new Attessa range features premium streaming technology, class-leading performance and beautiful industrial design.”

Aldus Roksan. Deze productserie is naar eigen zeggen ontworpen om een toonaangevend geluid te combineren met eenvoud wat betreft bediening. Iets waar menig luisteraars volgens Roksan erg naar hunkeren.

Het bedrijf heeft alles uit kast gehaald om de Attessa serie tot leven te wekken. Hun schat aan technische expertise werd gebruikt om een levensecht geluid te creëren. Inclusief ‘diepte’ en kwaliteit. En dat verpakt in een minimalistisch doch intuïtief ontwerp. Erg mooi. Benieuwd naar de video die Roksan maakte om hun Attessa producten wereldkundig te maken?

Allereerst komen we de Attessa Integrated Amplifier tegen. Een stereo versterker die 130 Watt per kanaal kan leveren bij 4 Ohm. Het apparaat is voorzien van heel wat digitale en analoge aansluitingen. Optisch, coax, RCA, … de keuze is aan jou. Verder beschikt dit model nog over een eigen ontwikkelde DAC.

Als tweede in rij: de Attessa Streaming Amplifier. In grote lijnen is deze hetzelfde opgebouwd als de geïntegreerde versterker van hierboven maar dan met de integratie van een BluOS module. Volledig geoptimaliseerd zodat je elke dag opnieuw eenvoudig kan genieten van al je favoriete muziek. Er wordt ondersteuning geboden voor meer dan 20 verschillende streamingdiensten. Handig toch?

Ten derde: het Attessa CD Transport. Een CD loopwerk dat speciaal ontworpen is om de perfecte partner te zijn in jouw (toekomstig) Attessa-systeem. Je kan genieten van alle voordelen die een een geavanceerd hifi-systeem biedt zoals MQA indien je gebruik maakt van de bijhorende Streaming Amp. In combinatie natuurlijk met alle eenvoud die je maar kan wensen.

Last but not least: de Attessa Turntable. Een niet te missen exemplaar in dit portfolio. Plug and play klinkt het bij Roksan. De draaitafel is voorzien van een Unipivot-toonarm, gemaakt met computerondersteunde modellering, die het nog eenvoudiger maakt. Geen ingewikkeld ontwerp. Geen instellingsproblemen. Geen gedoe, gewoon hifi.

Natuurlijk hebben we bij deze nog maar het topje van de ijsberg omtrent de Attessa serie kort aangeraakt. Als je nieuwsgierig bent naar wat dit portfolio nog meer in petto heeft, ga dan zeker eens naar de website van Roksan en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk roksan