Melco Audio heeft hun nieuwe vlaggenschip streamer gelanceerd: de N1-S38. De op SSD gebaseerde digitale muziekbibliotheek biedt volgens de fabrikant de beste geluidsprestaties in de geschiedenis van het bedrijf. Deze telg is volledig opnieuw ontwikkeld op basis van hun jarenlange ervaring.

Melco Audio N1-S38De N1-S38 beschikt over een nieuw ontwikkeld moederbordplatform dat verpakt is in een nieuw type chassis en behuizing. Andere aanpassingen zijn onder andere een grote ringkerntransformator, een forse condensatorbank en een audiospecifieke, op maat ontworpen SSD van 3,84 TB die rechtstreeks verbinding maakt met het datapad. Zonder tussenkomst van een RAID-controller.

Bovendien heeft de N1-S38 nauwkeurige interne klokken van de gerenommeerde Japanse precisiefabrikant NDK, alsook de mogelijkheid om externe klokken met een kloksnelheid van 10 MHz aan te sluiten. De streamer heeft beschikt over een SFP-poort voor directe glasvezelverbinding.

Melco Audio N1-S38

Het compacte ontwerp van de N1-S38 is voorzien van een nieuwe stijl met een robuuste drie millimeter dikke roestvrijstalen voetplaat om ongewenste trillingen te minimaliseren. De behuizing bestaat uit een nauwkeurig bewerkte en tweekleurige aluminium behuizing. Het frontpaneel is voorzien van bekende Melco bedieningsknoppen, een OLED-display en een USB-poort.

De N1-S38 wordt met de hand gemaakt in Japan en is verkrijgbaar in zwart of zilver. De adviesprijs bedraagt 14.000 euro. Deze streamer is een must-have voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar de beste geluidsprestaties. Een high-end audiobeleving? Dat zeker.

Verkooppunten van het merk melco