Philips TV voegt een spiksplinternieuwe telg toe aan hun ‘assortiment’ van kwalitatieve tv’s: ontdek de OLED807. Daarmee wordt hun 2022-assortiment verder uitgerold. Blikvangers van deze OLED807? Onder andere een reeks van heel wat prestatieverbeteringen die ervoor zorgen dat de Philips OLED807 Ambilight-serie zijn bekroonde status behoudt. Een andere, niet te missen, toevoeging: een OLED-EX scherm in combinatie met een verbeterde 6e generatie P5 AI-verwerkingssuite.

Philips OLED807

Allereerst: dat zogeheten OLED-EX scherm. Het vervangt op waterstof gebaseerde verbindingen in de constructie door efficiënter en stabieler deuterium. Dit alles zou naar eigen zeggen resulteren een toename van 30% wat betreft lichtopbrengst ten opzichte van een standaard OLED-scherm.

Lees ook


Philips 55OLED806 Review 4K televisiePhilips 55OLED806: Review 4K televisie

 


 

Met verbeteringen die zijn aangebracht brengt Philips TV een 6e generatie P5 AI-processor naar voor die meer ‘intelligentie’ toevoegt aan de integratie van de lichtsensor (met betrekking tot de AI-functionaliteit). Dankzij een verbeterde versie van Ambient Intelligence (van de P5-processor) wordt het huidige omgevingslicht in de kamer gecontroleerd. Zo kan kan de helderheid, gamma en kleuren continue in real time worden aangepast. Altijd een optimaal contrast voor zowel SDR- als HDR-inhoud? Check!

Philips OLED807Daarnaast is in dit 2022 OLED tv-portfolio een nieuwe versie van de AI Auto Film Mode geïntegreerd. Verder is het aantal alternatieve smart pictures modes uitgebreid van de oorspronkelijke twee naar zeven wanneer een film wordt gedetecteerd – inclusief Filmmaker Mode. Als de Philips OLED807 al in Filmmaker Mode staat, schakelt de set automatisch over naar Dolby Vision Dark-instellingen bij het detecteren van Dolby Vision-content. Als dat niet handig is?

“Smart picture modes bevatten nu ook de nieuwe Crystal Clear modus. Deze modus vervangt de voorgaande Vivid-modus en biedt dezelfde ultrascherpe beelden en rijke kleuren, maar met een betere, meer natuurlijke balans tussen scherpte, kleur en contrast.”

Philips OLED807Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+. De compatibiliteit met al deze HDR-formaten wordt gegarandeerd. Zelfs een IMAX Enhanced-ondersteuning is niet weg te denken. Een leuke toevoeging die hoogstwaarschijnlijk erg gewaardeerd zal worden door mening filmliefhebbers.

Door gebruik te maken van DMR, oftewel IMAX Digital Media Remastering-technologie, wordt de reproductie van de hoogste kwaliteit, scherpste 4K-beelden mogelijk. Om dit in de praktijk te brengen is een geavanceerd algoritme ontwikkeld die onvolkomenheden in het beeld verwijdert. Een presentatie van de film net zoals de makers het bedoeld hadden? Check!

Lees ook


Philips 8807Philips TV stelt hun vernieuwde ‘The One’ voor: een hoogwaardige kijkervaring ten top

 


 

Maar daar stopt het niet want de ontwerpers zijn nog veel verder gegaan. Ook wat betreft design loopt deze ‘vorm van finesse’ door tot in de kleinste details. De behuizing omvat een flinterdun ontwerp zónder rand. Dit alles zit vervat in een metalen buitenframe. Op die manier kan een naadloze verbinding ‘tot stand worden gebracht’ met het nieuwe en verbeterde vierzijdige Ambilight-systeem waarbij meer kleurdetail en nauwkeurigheid centraal staan.

Dit model is verder nog geoptimaliseerd voor gamers. Zo worden er HDMI 2.1-mogelijkheden geboden in combinatie met ondersteuning voor: e-Arc, VRR (4K van 40 Hz tot 120 Hz), FreeSync Premium en G-SYNC-compatibiliteit plus Auto Game en Auto Low Latency Modes. Een nieuwe on-screen gamebalk maakt ‘het plaatje’ helemaal compleet. Hiermee wordt een snelle toegang geboden tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu.

Wie beeld zegt, zegt uiteraard ook audio. Dat zijn ze bij TP Vision duidelijk niet vergeten. De Philips OLED807 beschikt over een geüpgraded, hoogwaardig en krachtig 2.1-geluidssysteem van 70 Watt. Leuk om te vermelden is dat deze deel uitmaakt van het Philips TV & Wireless Home-systeem. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een app-gestuurd hoge resolutie multiroom-audiosysteem. Meer bepaald DTS Play-Fi.

Slimme taken kunnen afgehandeld worden door het nieuwste Android 11 TV-besturingssysteem dat een ‘gelikte’ en intuïtieve interface biedt met ingebouwde Google Assistant – via push-to-talk op de afstandsbediening – en Works with Alexa-compatibiliteit.

Een belangstellende zal wel nog even geduld moeten uitoefenen aangezien de OLED807 van Philips pas in juni verkrijgbaar zal worden. Er is de keuze tussen de volgende formaten: 48”, 55”, 65” en 77”. TP Vision, het moederbedrijf van Philips TV & Sound, laat weten dat prijzen later bekend gemaakt zullen worden.

Verkooppunten van het merk philips