Eerder dit jaar haalde Philips Sound hun gerenommeerde Philips Fidelio-label al van onder het stof met de lancering van hun Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon. Sinds begin deze maand mochten ze daar drie nieuwe high-end audioproducten aan toevoegen waaronder de Philips Fidelio L3 hoofdtelefoon en twee Philips Fidelio Soundbars (B95 en B97).

Een uitstekende bouwkwaliteit, hoogwaardige European Design-componenten en geavanceerde technologieën resulterend in maximale audioprestaties zouden hierbij centraal moeten staan, aldus Philips.

Philips Fidelio B97 Soundbar

Philips FidelioDe Fidelio B97 soundbar is voorzien van een slank design en heeft een 7.1.2. multi-channel configuratie aan boord met zowel Dolby Atmos Elevation-speakers als Philips Fidelio’s Surround-on-Demand technologie. Surround-on-Demand wil zeggen dat de Philips Fidelio B97 twee afneembare draadloze luidsprekers heeft die als linker-en rechterkanaal functioneren wanneer ze zijn aangesloten op de hoofdbalk.

De ontwerpers hebben in totaal 17 drivers ingebouwd waaronder acht geporteerde 1’’3×5’’ bas/mid-racetrack drivers. Elke individuele en afneembare speaker heeft een zogenoemde ‘racetrack driver’ en werkt samen met een aantal andere drivers telkens wanneer het linker- en/of rechterkanaal is aangesloten aan de hoofdspeaker.

Met zijn 500W (soundbar) vermogen en 240W voor de subwoofer zit je alvast helemaal goed met de Philips Fidelio B97. Een gemakkelijke connectiviteit wordt gegarandeerd door de dubbele HDMI 2.1-connectoren met zowel eARC als 4K-ondersteuning. Verder is er Apple Airplay, Bluetooth, … en nog veel meer ingebouwd. De soundbar maakt deel uit van het Philips Wireless Home-systeem en kan gebruikt worden voor een eenvoudige, draadloze multiroom-verbinding via DTS Play-Fi.

Met de Philips Sound-app stel je de soundbar ongecompliceerd en eenvoudig in. Combineer dat nog eens met Google Assistant en Amazon Alexa en je krijgt een leuke soundbar die leverbaar is vanaf oktober voor 1.199,99 euro.

Philips Fidelio B95 Soundbar

Philips FidelioVervolgens komen we de B95 tegen in de line-up, als het ware het ‘kleinere’ zusje van de B97. Deze soundbar is ook voorzien van Surround-on-Demand technologie maar beschikt niet over hetzelfde formaat. Hier bij de Philips Fidelio B95 spreken we over een 5.1.2-configuratie.

Er zijn 14 drivers ingebouwd,inclusief vijf 19 mm soft dome-kanalen (drie vooraan, twee schuin-zijwaarts), drie paar geporteerde 1’’3×5’’ bas/mid-racetrack drivers en twee schuin omhooggerichte Dolby Atmos Elevation-eenheden.

Het systeem verdeelt de speakers in toegewijde linker-, rechter- en middenkanalen om het breedste geluid mogelijk te maken met een loepzuivere stemhelderheid. De diepste bas, tot 35 Hz, wordt verwerkt door een aparte draadloze subwoofer met 8’’-grote driver.

Respectievelijk wordt er een vermogen geleverd van 450W voor de soundbar en 240W voor de subwoofer. Ook de B95 zal te verkrijgen zijn vanaf oktober voor een adviesprijs van 899,99 euro.

Philips Fidelio L3 over-ear ANC-headphone

Met deze over-over hoofdtelefoon belooft Philips ons indrukwekkende audioprestaties, uitstekende passieve geluidsisolatie en hoogwaardige actieve ruisonderdrukking, verpakt in een luxueus design.

Philips FidelioDe Fidelio L3 zou naar eigen zeggen zelfs moeten zorgen voor premium audioprestaties door het gebruik van de grote 40 mm, op maat gemaakte,  drivers met een unieke drielaagse constructie met een TPU-laag (dempend materiaal) die is ingeklemd tussen twee lagen PEEK – een polymeer dat vaker wordt gebruikt voor premium koptelefoons.

“De driverprestaties betreffende de stugge, inerte behuizing zijn geoptimaliseerd door de dikte van de drie lagen af te stemmen. Dit is bereikt door de verhouding tussen de stugheid en demping over het hele frequentiespectrum aan te passen.”

Deze hoofdtelefoon beschikt over een hybride ANC-systeem met vier microfoons met als belangrijkste functionaliteit: het maximale niveau van ruisonderdrukking kunnen behouden zonder de timing en muzikaliteit van de hoofdtelefoon te beïnvloeden.

Dankzij de bijgeleverde loskoppelbare audiokabel wordt het mogelijk gemaakt om te genieten van je favoriete muziek in hoge kwaliteit. Ben je meer een fan van draadloos? Met de ingebouwde Bluetooth 5.0 is dat zeker en vast geen enkel probleem!

Bang dat je zonder muziek zal vallen? Met een indrukwekkende afspeeltijd van 30 of 35 uur, respectievelijk met en zonder ANC ingeschakeld, zal je niet snel iets te kort komen op muzikaal vlak. Toch vergeten op te laden? Een laadbeurt van 15 minuten staat gelijk aan 6 uur muziekgenot.

Deze premium hoofdtelefoon zal verkrijgbaar worden voor een adviesprijs van €349,99.

Wil je meer weten? Bezoek dan zeker eens de website van Philips!

Verkooppunten van het merk philips