Ben jij toevallig in het bezit van een 4K- of 8K-projector van JVC? Goed nieuws want vanaf november stelt de fabrikant hun Theater Optimizer-update gratis ter beschikking. Hiermee worden ons alvast aanzienlijk verbeterde HDR-prestaties beloofd en een nog eenvoudiger menu. Allen uitkijken daarnaar dus!

Met de komst van de nieuwe Theater Optimizer-technologie zal je nu als eindgebruiker in de mogelijkheid gesteld worden om verschillende variabelen in te voeren waaronder bijvoorbeeld de schermgrootte. Op basis van deze data zal de projector zelfstandig een berekening maken om alle instellingen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Hiermee wordt er een nog meer waarheidsgetrouwe weergave gegarandeerd wat betreft de kleuren.

JVC projector firmware update

De nieuwe Theater Optimizer-upgrade moet het mogelijk maken om de ‘tone mapping’ en helderheid van de projector zo goed mogelijk te optimaliseren. Het maakt o.a. gebruik van de Frame Adapt HDR-modus die JVC eerder al introduceerde afgelopen oktober.

“Each projection home theater environment is unique, as is each projector. Image brightness varies from system to system, and changes over time. JVC’s new Theater Optimizer is a smart function that addresses these distinct characteristics.”

Dankzij de ’18-bit level gamma processing’ wordt er gezorgd voor een hoog kwalitatieve beeldweergave voorzien van mooie, zwarte tinten in de donkere beelden en mooie witte tinten bij voor de lichte beelden.

Om het menu nog eenvoudiger te maken biedt deze update een verbeterd en eenvoudiger menu met enkele nieuwe features. Zo kan je nu bijvoorbeeld een beeldmodus selecteren voor elke ingang en de Frame Adapt HDR-helderheidsaanpassing kan verhoogd worden tot vijf stappen in plaats van drie.

Met de deze upgrade willen ze het jou als film- en/of muziekliefhebber nog gemakkelijker maken om te genieten van mooi HDR-beeldmateriaal in jouw ruimte.

De firmware-update zal beschikbaar worden gesteld vanaf de maand november (als download) voor de volgende modellen: de DLA-NX5, DLA-NX7, DLA-NX9, DLA-RS1000, DLA-RS2000, DLA-RS3000

Wil je meer ontdekken over de 4K- en 8K-projectors van JVC? De website van JVC is the way to go.

Verkooppunten van het merk jvc