Herinner je je die klassieke luidsprekers uit de jaren zeventig nog? Dat tijdperk van kenmerkende, iconische behuizingen en baanbrekende technologieën die audiofielen dichter dan ooit bij de muziek brachten? Ook bij Fyne Audio herinneren ze dit nog zeer goed. Zo zijn de Vintage Fifteen luidsprekers een indrukwekkend hoogtepunt van Fyne Audio’s Vintage Series. Met een ontwerpfilosofie van onverzettelijke compromisloosheid, bieden deze luidsprekers de ultieme audio-ervaring door gebruik te maken van de grootste en meest dynamische IsoFlare driver van Fyne Audio tot nu toe.

De luidsprekers hebben een 380 mm (15″) multi-fibre kegel mid/bass driver met een 75 mm titanium dome, neodymium motor compression tweeter. Fyne Audio’s Deep Cryogenically Treated crossover is aanwezig waardoor de Vintage Fifteen muziek levert met precisie en schaal, vergelijkbaar met een volledig orkest.

“The flagship masterpiece of the Vintage Series, the Vintage Fifteen is the full embodiment of Dr Paul Mills’ uncompromising design approach.”

Met een aanbevolen versterkervermogen van 20 tot 400 Watt RMS, continue power handling van 200 Watt RMS en piekvermogen van 800 Watt, hebben deze luidsprekers een zeer hoge gevoeligheid van 97 dB en een nominale impedantie van 8 Ohm. De frequentierespons varieert van 22 Hz tot 26 kHz met een crossover-frequentie van 750 Hz.

De Vintage Fifteen luidsprekers zijn gebouwd in een grote, BassTrax-geporteerde, berkenhouten behuizing met een prachtige afwerking van walnotenhoutfineer en burr-walnootinlegwerk, machinaal bewerkte metalen componenten en de fijnste afwerking. De afmetingen van de luidsprekers zijn 115,2 x 68,3 x 69,1 cm. het gewicht van elke luidspreker bedraagt 92,9 kg.

Kortom, de Vintage Fifteen luidsprekers zijn een indrukwekkend staaltje van state-of-the-art engineering gecombineerd met tijdloos design en vakmanschap, die veeleisende muziekliefhebbers zullen bekoren.

De Vintage Fifteen van Fyne Audio komt in een walnoot uitvoering. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste levering gepland staan. Op de website staat er, op het moment van schrijven: coming soon.

Verkooppunten van het merk fyne-audio