Advance Paris, de Franse audiofabrikant, heeft een nieuwe voorversterker ontwikkeld. De X-P1200 genaamd. Hiermee toont Advance Paris toch wel echt waar het voor staat. Alle kennis, ervaring en knowhow toegepast in een topklasse voorversterker.

De X-P1200 is voorzien van een Dual Mono opbouw. Maar wat is dit nu eigenlijk? Als het ware krijg je twee voorversterkers in één behuizing. Wat hierbij ook nog speciaal is, is dat de voeding van de X-P1200 mono is opgebouwd met twee ringkerntransformatoren en 2 x 2 12.000 mF/150V condensatoren.

Advance Paris X-P1200Digitale signalen worden ‘overgedragen’ aan de Audio Device AD1955 digitaal naar analoog omzetter bij 24 bit en 192 kHz. Daarnaast is deze voorversterker voorzien van een USB-B ingang met een XMOS-chip. Dankzij deze implementatie is het mogelijk om muziekbestanden af te spelen in een hoge kwaliteit. Met de X-P1200 wordt er een frequentiebereik opgegeven van 10 Hz tot 150 kHz (op niveau -3 dB).

Naast deze digitale ingangen heb je aan analoge ingangen geen gebrek bij dit model. In totaal heeft deze voorversterker er negen. Twee hiervan zijn gebalanceerde XLR-ingangen en nog een tweetal kan je gebruiken als ingang voor een draaitafel. Wil je bijvoorbeeld een eindversterker of actieve luidsprekers aansluiten? Dan heb je keuze uit de gebalanceerde XLR- of ongebalanceerde cinch-aansluiting. Ook is er een hoofdtelefoonaansluiting voorzien.

Het volume kan je regelen via de ALPS potentiometer. Hiermee zal je enkel het volume kunnen regelen en geen andere functies zoals bijvoorbeeld toonregeling of ingangskeuze. Maar geen zorgen, de ingangskeuze is makkelijk bedienbaar via de schakelaar. Hiermee kan je de analoge of digitale ingangen selecteren. De toonregeling aan de andere kant kan je eenvoudig instellen via de afstandsbediening.

Weer een mooi belevingsproduct van Advance Paris. Je kan hem nu ‘op de kop tikken’ voor 3.500 euro. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat deze voorversterker nog allemaal in petto heeft? De productpagina van de X-P1200 kent geen geheimen meer voor jou.

Verkooppunten van het merk advance-paris