Eén van de recentste toevoegingen aan het portfolio van DUAL is de CS 429. Een draaitafel die volautomatisch werkt en tegelijkertijd zorgt voor comfort en gebruiksgemak. Op een eenvoudige manier genieten van de muziek die staat op jouw LP’s? Deze CS 429 doet het in een ‘handomdraai’. Een belangstellende profiteert van een mooi geluid waarbij alle functionaliteiten aanwezig zijn voor een aangename ervaring.

DUAL CS 429Zoals eerder gezegd ‘draait’ het bij de CS 429 om een volautomatische platenspeler. Het apparaat is afgewerkt met zwart MDF. Bij levering ontvang je een handige stofkap. De draaitafel speelt jouw favoriete vinylplaten af met slechts één druk op de knop. Dankzij een andere knop kan je kiezen tussen een snelheid van 33, 45 of 78 toeren per minuut. Dit model komt met een Ortofon 2M Red element (MM).

De CS 429 is voorzien van een volledig instelbare toonarm. Dit biedt jou als eindgebruiker de mogelijkheid om de pickup te veranderen indien gewenst. Overigens kan de  ‘trackingforce’ en ‘anti-scating’ aangepast worden. Externe trillingen worden tot een minimum beperkt met dank aan de interne rubberen dempingsconstructie. Deze ontkoppelen de toonarm en het plateau.

Het resultaat? Uitstekende geluidsprestaties in combinatie met een nauwkeurige, optische snelheidsregeling. De sokkel is gemaakt van massief MDF, met inbegrip van een interne trillingsdemper. Een trillingsdemper (elastomeer) is geïntegreerd in de ‘voeten’. Voor het draaiplateau is geopteerd voor gegoten aluminum. Een zwarte, ‘rubberen mat’ zorgt voor resonantiedemping. Het plateaulager heeft een spindel van gehard staal in een messing bus.

Alle functies, met betrekking tot de toonarm, kunnen automatisch of handmatig worden ingesteld. De toonarm heeft een solide aluminium constructie met kogellagers. De ‘volgkracht’ en ‘antiskating’ zijn instelbaar. Voor de aandrijving mag jij als consument rekenen op een precieze regeling wat betreft snelheid. Er wordt gebruik gemaakt van een riem, die zeer minutieus is gesneden, voor de wow en flutter te minimaliseren.

De draaitafel komt in een zwarte afwerking. De adviesprijs is vastgelegd op 649 euro. Meer weten? Surf dan zeker eens naar deze link.