Het is al een tijdje geleden sinds Dynaudio een nieuwe contour serie introduceerde. De eerste serie werd in 1986 op de markt gebracht en is sindsdien meerdere malen aangepast en heruitgevonden. Met de nieuwe i-serie heeft Dynaudio een grote update van de succesvolle Contour-serie uit 2016 aangekondigd met nieuwe drivers, crossovers, interne demping en een afwerking die ervoor moet zorgen dat de productlijn nieuwe muzikale hoogtes kan bereiken. 

De Deense luidsprekerbouwer heeft voor deze nieuwe contour-serie een volledige transformatie doorgevoerd. Alles binnen de reeks is uit elkaar gehaald, opnieuw ontworpen en gemonteerd. Dit allemaal met aandacht voor meer openheid en detail. Bovendien werd er voor deze update  gebruik gemaakt van de akoestische technologieën uit Dynaudio’s populaire ‘Confidence’ serie.

Net zoals de in 2016 gelanceerde Contour-serie bestaat de Contour-i serie uit vier modellen: de contour 20i, 30i, 60i en de contour 25Ci. Elk model is voorzien van een gloednieuwe Esotar 2i tweeter die gebruik maakt van een Hexis inner dome en een grotere dempingskamer. Deze combinatie zorgt ervoor dat de kans op vervorming verkleint en dat de luidspreker daarbij ook nog eens een vlakkere frequentierespons geeft.

Dynaudio Contour i – SerieNaast de tweeter, heeft ook de woofer een upgrade gekregen. De contour 20i, 30i en 25Ci woofers bevatten namelijk een vernieuwde Nomex spider. Deze nieuwe spider heeft hetzelfde ontwerp als die van de Contour-reeks uit 2016, maar door gebruik te maken van betere materialen is Dynaudio erin geslaagd om de geluidskwaliteit aanzienlijk te verbeteren. Zo heeft de Contour 60i nieuwe woofers gekregen met een grotere en krachtigere magneet.

Vanwege de nieuwe woofers en de nieuwe Esotar 2i tweeter, heeft de Contour 60i ook een volledig nieuwe wisselfilter gekregen. In combinatie met het effect van een nieuwe behuizing voor de middentoner en de Nomex spider van de woofers, zijn de ingenieurs erin geslaagd de overgangsfrequentie te verschuiven. Bovendien is ook het dempingsmateriaal van de contour-serie, dat gebaseerd is op onderzoek en ervaringen die zijn opgedaan bij andere series, ook volledig nieuw.

De modellen zijn verkrijgbaar in drie kleurvarianten: Walnut, Black High Gloss en Grey Oak High Gloss. De volledige serie is onmiddellijk leverbaar en varieert, afhankelijk van het model, in prijs. Wil je meer te weten komen over de nieuwe contour-serie? Surf dan zeker eens naar de website van Dynaudio.

Dynaudio Contour i – Serie

Verkooppunten van het merk dynaudio