Dynaudio, een toonaangevende naam in de wereld van hoogwaardige luidsprekers, presenteert met trots een gloednieuwe afwerking voor de Contour i-luidsprekerserie. Maak kennis met de Nordic Silver-uitvoeringen. Deze fraaie afwerking belichaamt de toewijding van Dynaudio als er wordt gesproken over zowel esthetiek als duurzaamheid. Deze hagelnieuwe afwerking verrijkt de legendarische Contour i-familie met een frisse en opmerkelijke uitstraling.

Het Nordic Silver houtfineer is gemaakt van eerlijk, eenvoudig – en bovendien prettig om aan te raken – populierenhout dat met behulp van een innovatief lamineerproces gemaakt wordt uit duurzame bronnen. Aldus Dynaudio. Geselecteerde duurzame boomstammen ondergingen een uniek transformatieproces waarbij ze tot enorme houten platen werden ‘uitgerold’. Deze platen zijn vervolgens zorgvuldig gemengd, gelamineerd, gelijmd en gevormd tot een geheel nieuwe boomstam. Het eindresultaat is een uniek houtnerfpatroon waardoor de Nordic Silver-afwerking van de Contour i line-up nog beter in de spotlight komt te staan.

Marcus Abrahamsen, Industrial Designer bij Dynaudio, laat weten dat het proces hen in staat stelt om de afwerking nauwkeurig te specificeren. Zonder gebruik te maken van kunstmatige laminaten of druktechnieken. Alles is puur hout, afkomstig van duurzame bronnen. Bovendien zorgt dit proces voor een consistent uiterlijk tussen verschillende luidsprekers, terwijl het toch die unieke organische uitstraling behoudt. Het minimaliseert ook variaties tussen individuele bomen (binnen het hout zelf). Een consistent eindresultaat wordt gegarandeerd.

De Contour i-serie, een evolutie van de legendarische Contour-familie die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1986 (vernieuwd in 2016 en doorontwikkeld in 2020), wordt nu verfraaid met Nordic Silver. Het Contour-i portfolio staat synoniem voor geoptimaliseerde drivers, herziene interne kastversteviging, nieuwe crossovers en nog veel meer. Het assortiment omvat vier modellen: Contour 20i (compacte standmounter), Contour 30i (compacte vloerstaander), Contour 60i (full-size vloerstaander) en Contour 25Ci (centerkanaal).

De Nordic Silver-afwerking voegt zich bij de bestaande hoogwaardige walnoothout- en glanzend zwarte afwerkingen. Zo heeft een belangstellende, die de Contour i-luidsprekers overweegt, nog meer keuze. Heb jij een speciale voorliefde voor zowel muzikale prestaties als visuele elegantie? Dan is deze Nordic Silver-uitvoering misschien wel geschikt voor jou.

Verkooppunten van het merk dynaudio