Ben jij toevallig in de markt voor een headset die je kan gebruiken voor meerdere doeleinden? Dan heeft Teufel misschien wel een geschikte ‘oplossing’ in de vorm van een sfeervol belevingsproduct dat jij in huis kan halen: ontdek de CAGE ONE. De nadruk ligt voornamelijk op een pakkend en omhullend geluid, een glasheldere gesprekskwaliteit en een optimaal draagcomfort. Tot zover de ‘marketing’ van Teufel. De headset is specifiek ontwikkeld voor gamers maar kan ook gebruikt worden in een privé of zakelijke context.

Teufel CAGE ONEKort gezegd mogen we stellen dat de CAGE ONE een bekabelde over-ear headset is. Geschikt voor games én muziek. Fullrange lineaire HD-drivers van 40 mm zijn aanwezig. Perfect voor een gebalanceerd geluid met inbegrip van een ‘vette bas’. Zonder vervorming.

Niemand zal ontkennen dat het beeld een belangrijke bijdrage levert aan een meeslepende ervaring. Het belang van geluid zullen we je waarschijnlijk niet moeten uitleggen. Wie op geluid ‘beknibbelt’, mist het meest. Iets dat helemaal anders is bij de CAGE ONE van Teufel.

Een microfoon, mét verstelbare arm, is toegevoegd. De passieve ruisonderdrukking niet te vergeten. De directionele HD-microfoon vangt spraak duidelijk. Zo ben je altijd goed verstaanbaar voor je gesprekspartner. In de audiokabel is een geïntegreerde volumeregeling en dempfunctie aanwezig.

Teufel CAGE ONEEen ander aspect waar de ingenieurs van Teufel aan gedacht hebben: comfort. Onlosmakelijk is het ‘gewicht’ hier indirect mee verbonden. Een ultralicht ontwerp, ook geschikt voor muziekliefhebbers/gamers met een bril. Waarom we het precies zo benoemen? De zachte, ruime en tevens verwisselbaar oorkussens maken het mogelijk om langdurig te genieten van je favoriete muziek, videobellen, gamen, …

Het ademende materiaal van de oorkussens voorkomt de beruchte ‘zweetoren’. Het omgevingsgeluid wordt, mede dankzij de sterke passieve demping van de oorkussens, tot een minimum beperkt zodanig dat een gebruiker zich volledig kan concentreren. Zelfs in omgevingen met veel rumoer.

De gaming-headset is ondertussen al verkrijgbaar voor een adviesprijs van afgerond 80 euro (79,99 euro om precies te zijn). Bij levering zit een afneembare microfoonarm, alsook een 160 cm lange adapterkabel voor de aansluiting op ‘tower computers’. De CAGE ONE is leverbaar in een ‘Night Black’ of ‘Light Grey’ afwerking. Het exemplaar is compatibel met gameconsoles, Mac- en Windows-systemen.