LG heeft goed nieuws, voornamelijk voor de ‘gamers’ onder ons. Zoals de titel van dit nieuwsbericht al laat uitschijnen, wordt de nieuwste gaming-monitor van de producent voorgesteld in twee schermformaten: 27 en 45 inch. Beide exemplaren passen binnen de UltraGear OLED line-up. Met de komst van deze twee beeldschermen zet LG hun leiderschap, in de snelgroeiende OLED-categorie, extra ‘in the picture’.

Maak kennis met de 27GR95QE en 45GR95QE. Twee game-schermen, respectievelijk in een ‘grootte’ van 27 en 45 inch. De ‘blikvanger’ van dit alles? Ongetwijfeld het 240 Hz OLED-paneel dat zorgt voor een next-level gaming-ervaring. Aldus LG. Goed om te vermelden: per 12 december 2022 zijn er geen andere OLED-monitoren op de markt met een ‘refresh rate’ van 240 Hz. Het paneel wordt exclusief door de fabrikant geproduceerd. Recordbrekende reactietijden van minder dan 0,03 milliseconden (Gray-to-Gray – GTG) worden werkelijkheid. Voorts kan een kijker rekenen op een superieure self-lit beeldkwaliteit. Er wordt gesproken van nauwkeurige, levensechte kleuren en een oneindig contrast. Een QHD-resolutie (2.560 x 1.440)? Check.

De beeldschermen bedekken 98,5 procent van het DCI-P3-kleurengamma wat zorgt voor levendige beelden. Met behulp van het AGLR-paneel (Anti-glare & Low Reflection) is het nog eenvoudiger om te zien wat op het scherm staat. Gebruikers kunnen genieten van een game-ervaring zonder ‘afleiding’, ongeacht de lichtomstandigheden.

Er wordt ondersteuning geboden voor VRR (variabele verversingssnelheid), NVIDIA G-SYNC Compatible, FreeSync Premium en VESA Adaptive Sync. HDMI 2.1 en DisplayPort 1.4 behoren tot de mogelijkheden qua connectiviteit. Met een 4-polige hoofdtelefoonaansluiting kan het realistische, ruimtelijke geluid van DTS Headphone:X ervaren worden. De 45GR95QE is LG’s allereerste 45-inch gebogen OLED gaming monitor met een 21:9 beeldverhouding, WQHD (3.440 x 1.440) resolutie en 800R kromming.

Benieuwd naar de specificaties in ‘vogelvlucht’?

Net zoals zijn ‘kleinere broer’ heeft de 27 inch een reactietijd van minder dan 0,03 ms (GTG) en een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz. De 45GR95QE maakt gebruik van het enorme OLED-potentieel.

“Featuring our industry leading display technologies, these purpose-built monitors boast the speed needed for competitive gaming as well as picture quality that makes everything look and feel more real.”

Dat zegt Seo Young-jae, senior vice president en hoofd van de LG IT business. Als pionier op het gebied van gaming zal LG doorgaan met het uitvinden van compleet nieuwe producten door middel van zijn high-performance LG UltraGear gaming monitoren die verkrijgbaar zijn in verschillende maten.

Ben je nieuwsgierig naar alle verdere details? Dan kan je best een kijkje nemen op de website van LG.

Verkooppunten van het merk lg