De Debut ConneX line-up staat garant voor een ‘enorm geluid’ dat voortkomt uit een speaker die, qua design, erg compact is opgevat. Zo begon Elac eerder de introductie van hun Debut ConneX portfolio. De ‘DCB41 Powered Speakers‘ behoren toe aan deze serie. Naar eigen zeggen heeft dit exemplaar alles wat je nodig hebt voor HiFi Audio, zeker als het formaat ertoe doet. Het model beschikt over een reeks van aansluitmogelijkheden waaronder HDMI ARC, bluetooth en analoge/digitale ingangen.

Elac Debut ConneX DCB41De Debut ConneX DCB41 betreft een set van actieve boekenplankluidsprekers. Ze zijn ontworpen om een eersteklas audio-ervaring te garanderen voor zowel films als muziek waarbij ‘eenvoud’ de rode draad is. De speakers zijn voorzien een ingebouwde versterker die speelt in de klasse D. Het vermogen is vastgelegd op 2×50 Watt. Deze versterkers zijn akoestisch afgestemd op de ConneX drivers.

Zoals eerder gezegd kan een belangstellende profiteren van heel wat verschillende aansluitmogelijkheden. Een korte ‘bloemlezing’: HDMI ARC, USB (PC/Mac), bluetooth (aptX), digitaal/optisch en analoog/phono. Door de HDMI ARC-uitgang van een compatibele televisie te verbinden met de luidsprekers, kan het volume geregeld met behulp van de bestaande afstandsbediening (van je tv).

Elac Debut ConneX DCB41Beslis je om de Debut ConneX DCB41 Powered Speakers van Elac aan te sluiten op een Windows of Apple computer middels een USB-kabel? Dan kunnen audiobestanden afgespeeld worden in hoge resolutie tot wel 96 kHz/24 bit. Gaat je voorkeur toch uit naar bluetooth met aptX? Ook dat kan. Intens genieten van je favoriete muziek waarbij een CD-kwaliteit wordt nagestreefd? Check, dubbel check.

Mocht je je ‘gading’ nog niet gevonden hebben in bovenstaande: dan is de ingebouwde phono voorversterker niet te missen. Hiermee kan een trotse eigenaar vrijwel elke draaitafel connecteren met de Debut ConneX DCB41 Powered Speakers.

Voorts pakt Elac uit met een verbeterde basweergave. De ConneX luidsprekers zijn voorzien van Elac’s gepatenteerde XBass Enhancer die zorgt voor een betere basuitbreiding en output (kan uitgeschakeld worden). Om de ‘bass’ volledig tot zijn recht te laten komen, is de basreflexpoort van de DCB41 naar achteren gericht in een zogenaamde ‘S-configuratie’. Naar verwachting worden de eerste ConneX Units half september verzonden.

Elac Debut ConneX DCB41

Meer weten? Surf dan zeker eens naar de productpagina. Er is de keuze tussen 3 uitvoeringen waaronder ‘Black Ash’, ‘Royal Blue’ en ‘Walnut’.

Verkooppunten van het merk elac