Het merk van projectoren, Epson, al 20 jaar lang zijn ze wereldwijd een toonaangevende projectorfabrikant. En dat mag gevierd worden. In acht jaar tijd is Epson ook marktleider geworden op het gebied van professionele projectiedisplays in de EMEA-regio. Deze aankondiging valt samen met de benoeming van Massimo Pizzocri als nieuwe VP Professional Displays. Een functie waarin hij Neil Colquhoun vervangt, die nu de leiding heeft over de activiteiten van Epson in de CISMEA-regio.

Meer dan twee decennia lang is Massimo Pizzocri werkzaam bij Epson, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij het consolideren van het succes van het bedrijf op verschillende gebieden. Massimo begon zijn carrière bij het bedrijf in 1999 bij Epson Italy, waar hij opklom tot algemeen directeur en vervolgens tot strategisch marketingdirecteur voor de hele EMEA-regio. Later werd hij benoemd tot vice-president voor de consumentendivisie en meest recentelijk was hij vice-president voor de CEE-regio.

Lees ook


Epson EB-serieHaal het ultieme bioscoopgevoel in huis met één van de 7 nieuwe projectoren van Epson

 


 

Benieuwd naar de belangrijkste mijlpalen van het merk Epson ‘in vogelvlucht’:? Hieronder een overzicht:

  • In 1989 ontwikkelde Epson de technologie voor ‘s werelds eerste compacte, full-colour liquid crystal-videoprojector, de VPJ-700. De projector gebruikte vloeibare kristallen panelen in plaats van de traditionele kathodestraalbuis om beelden weer te geven, en toonde zo de wereld een nieuwe toepassing voor liquid crystal-displays.
  • Verder in 2005 betrad het bedrijf de thuisbioscoopmarkt met de EMP-TWD1, een dvd-speler-projector.
  • Vervolgens in 2006 lanceerde Epson de EMP-6100, een stofbestendige projector die stofdeeltjes op afstand houdt. De EB-450Wi, die in 2010 werd gelanceerd, was de eerste aan de muur gemonteerde projector van Epson met ultrakorte projectieafstand en interactieve functionaliteit.

Epson 20 jaarBinnen een periode van slechts 8 jaar is het gerenommeerde merk uitgegroeid van figurant tot marktleider in de EMEA-markt voor professionele projectiedisplays. Het bedrijf heeft nu ongeveer een derde (37%) van de EMEA-markt in handen. Een volumestijging van maar liefst 1199% en een omzetgroei van 1228%.

Ook leuk om te vermelden is dat Epson ook de eerste was die dezelfde reeks lenzen leverde voor projectoren van 5.500 tot 20.000 lumen en minder dan de helft van het vereiste aantal lenzen in vergelijking met de concurrentie.

“Onze lange levensduur en blijvende succes op het gebied van professionele projectiedisplays zijn te danken aan het feit dat we naar onze klanten hebben geluisterd en de sector en zijn behoeften hebben bestudeerd bij elke stap van onze reis.”

Aldus Neil Colquhoun, voormalig VP Professional Displays bij Epson Europe. Ook hun baanbrekende 3LCD-projectietechnologie heeft mee het succes bepaald. In eerste instantie gaf de sector de voorkeur aan oudere DLP-technologie, die werd beschouwd als een betrouwbaardere projectietechnologie. Ondanks de terughoudendheid in de sector had Epson vertrouwen in de levendige kleuren en hoge helderheid van 3LCD.

De reden daarachter? Vooral omdat het superieure projectiekwaliteiten bood. Na jarenlange verfijning van deze technologie is de 3LCD-technologie van Epson nu de technologie bij uitstek voor professionele projectiedisplays.

Benieuwd naar de projectoren die je, vandaag de dag, in hun uitgebreide portfolio kan terugvinden? Surf dan zeker eens naar hun website en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk epson